x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Statistică: Uruguay nu a învins niciodată Germania

Statistică: Uruguay nu a învins niciodată Germania

10 Iul 2010   •   00:00
Statistică: Uruguay nu a învins niciodată Germania
Sursa foto: /Reuters

În cele opt întâlniri directe anterioare dintre Uruguay şi Germania, sud-americanii nu au reuşit niciodată să obţină victoria. Două partide s-au încheiat la egalitate şi alte şase cu succesul germanilor, care au un avans foarte mare şi la golaveraj, 23-5. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a disputat în 1993, un amical, la Bochum, în care gazdele s-au impus cu un categoric 5-0. Ultima partidă de la CM a avut loc la ediţia 1986, în faza grupelor, şi s-a terminat la egalitate, 1-1.

Totuşi, Uruguay este un nume de referinţă în fotbal, cu cele două titluri mondiale obţinute în 1930 şi 1950. Sud-americanii au mai ajuns de două ori în finala mică, dar au pierdut de fiecare dată: 1-3 cu Austria (1954) şi 0-1 cu RFG (1970).

Germania este recordmena prezenţelor în fazele superioare ale CM. A ajuns de 12 ori în semifinale, de 7 ori în finală, iar de 3 ori a luat titlul suprem. Nemţii au mai ocupat de trei ori ultima poziţie a podiumului CM, ultima oară chiar la ediţia trecută, din 2002. Germania a pierdut o singură dată în finala mică, în 1958, 3-6 cu Franţa lui Just Fontaine.

Casele de pariuri o dau şi ele pe Germania ca favorită certă. Nemţii au la victorie o cotă de aproximativ 1,75, faţă de aproape 5 pentru un succes al Uruguayului, un rezultat de egalitate fiind cotat şi el peste valoarea de 3,5.

Finala mică a Cupei Mondiale din Africa de Sud, Uruguay - Germania, se va disputa astăzi, de la ora 21:30,  pe stadionul Nelson Mandela Bay din Port Elizabeth.

×
Subiecte în articol: cm2010