x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sancţiuni dure după finala Europa League! UEFA l-a suspendat pe Mourinho patru meciuri pentru limbaj abuziv la adresa arbitrului Taylor

Sancţiuni dure după finala Europa League! UEFA l-a suspendat pe Mourinho patru meciuri pentru limbaj abuziv la adresa arbitrului Taylor

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   19:22
Sancţiuni dure după finala Europa League! UEFA l-a suspendat pe Mourinho patru meciuri pentru limbaj abuziv la adresa arbitrului Taylor
Sursa foto: Hepta

Antrenorul echipei AS Roma, Jose Mourinho, a fost suspendat pentru următoarele patru meciuri din Europa League, după ce tehnicianul portughez a adresat un limbaj injurios arbitrului Anthony Taylor, în timp ce clubul a fost amendat, a anunțat miercuri UEFA, forul fotbalistic european.

În urma înfrângerii suferite de Roma în fața Sevillei în finala Europa League, Mourinho a criticat arbitrajul după meci, ceea ce a făcut ca Taylor și familia sa să fie hărțuiți pe aeroportul din Budapesta, de suporterii clubului italian.

Roma a fost amendată cu o sumă totală de 55.000 de euro și i s-a interzis să vândă bilete suporterilor din deplasare pentru următorul meci pentru "aprinderea de artificii, aruncarea de obiecte, acte de distrugere și perturbări ale mulțimii" și "comportament necorespunzător al echipei" în timpul finalei.

De asemenea, clubul italian a fost obligat să contacteze Federația Maghiară de Fotbal în termen de 30 de zile pentru a rezolva daunele provocate de suporterii de pe stadion.

Roma a terminat pe locul șase în Serie A pentru a se califica în sezonul viitor în Europa League.

Între timp, West Ham United a fost amendată cu 58.000 de euro după ce suporterii săi au aruncat cu obiecte pe teren și pentru invadarea terenului de joc după victoria din finala Ligii Conferințelor Europa în fața Fiorentinei.

Căpitanul clubului italian, Cristiano Biraghi, a fost lovit în cap de un obiect în timp ce se pregătea să execute un corner în timpul meciului de la Praga, fundașul având nevoie de îngrijiri medicale, deoarece îi curgea sânge pe gât.

West Ham va juca în sezonul viitor în Europa League, după ce a câștigat finala.

Roma a fost amendată separat cu un total de 80.500 de euro și i s-a ordonat să își închidă parțial stadionul (6.000 de locuri) pentru aruncarea de obiecte în timpul semifinalei cu Bayer Leverkusen.

Clubul german a fost amendat cu un total de 43.000 de euro și, de asemenea, i s-a ordonat să își închidă parțial stadionul (5.000 de locuri) pentru aprinderea de artificii și aruncarea de obiecte.

Fiorentina și FC Basel au fost, de asemenea, amendate și li s-a interzis să vândă bilete suporterilor din deplasare la următorul meci pentru infracțiuni similare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: uefa mourinho roma