x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA respinge din nou proiectul Superligii europene

UEFA respinge din nou proiectul Superligii europene

08 Noi 2022   •   21:05
UEFA respinge din nou proiectul Superligii europene
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

UEFA și-a arătat din nou opoziția față de proiectul Super League (ESL) în cadrul unei întâlniri cu A22 Sports, finanțatorul superligii europene.

UEFA s-a întâlnit marți, la Nyon, cu A22 Sports, compania care susține propunerea de înființare a Superligii europene (ESL), și a respins încă o dată ideea unei ligi separate, a anunțat forul de conducere al fotbalului european.

La întâlnire au participat președintele UEFA, Aleksander Ceferin, și oficiali din cele mai importante ligi din Europa, care s-au întâlnit cu noul director executiv al A22 Sports, Bernd Reichart, și cu fondatorii organizației, Anas Laghrari și John Hahn.

Nasser Al-Khelaifi, președintele Asociației Europene a Cluburilor (ECA) și președintele Paris St Germain, a participat și el la întâlnire, alături de directorii executivi ai mai multor cluburi și de reprezentanți ai asociațiilor de suporteri.

„În conformitate cu unitatea fotbalului european, UEFA și părțile interesate din fotbal participante au respins încă o dată în unanimitate raționamentul care stă la baza unor proiecte precum ESL în timpul discuției de astăzi", a anunțat UEFA.

Real Madrid, Barcelona și Juventus s-au numărat printre cele 12 cluburi care au anunțat o Superligă separată în luna aprilie a anului trecut, dar, după o reacție ostilă din partea tuturor cluburilor, inclusiv a fanilor și a guvernelor, mișcarea a eșuat.

Toate cele șase cluburi engleze, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea și Tottenham Hotspur, plus Inter Milano, AC Milan și Atletico Madrid s-au retras din proiect.

Cu toate acestea, Real, Barca și Juve au continuat să promoveze ideea și după ce un tribunal din Madrid a împiedicat UEFA să sancționeze cluburile separatiste, cazul a fost trimis la Curtea Europeană de Justiție cu sediul în Luxemburg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uefa superliga europeană