x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Uruguay-Olanda 2-3: Sneijder şi Robben duc selecţionata "Oranje" în finală

Uruguay-Olanda 2-3: Sneijder şi Robben duc selecţionata "Oranje" în finală

de Mihai Igirosanu    |    06 Iul 2010   •   00:00
Uruguay-Olanda 2-3: Sneijder şi Robben duc selecţionata "Oranje" în finală
Sursa foto: /Reuters

După o primă repriză marcată de bijuteriile fabricate de Giovanni Van Bronckhorst şi de Diego Forlan, "portocala mecanică" a făcut legea în partea a doua a semifinalei cu sud-americanii.

Speranţele Uruguayului au fost pulverizate în doar trei minute de către cei doi jucători determinanţi pentru Olanda la acest turneu final, Wesley Sneijder şi Arjen Robben. Primul a găsit perfect culoarul către colţul lung al porţii lui Muslera din marginea careului mare, iar Robben a încheiat conturile printr-un procedeu care nu-i este deloc familiar, o lovitură perfectă de cap.

În disperare de cauză, pe final, Oscar Washington Tabarez şi-aruncat în luptă ambii atacanţi pe care îi avea pe bancă, dar a părut să dea semne de capotare în ultimele cinci minute, scoţându-l pe starul Diego Forlan.

Robben şi Sneijder au mai trecut de două ori pe lângă gol, dar Olanda a trăit ultimele două minute ale prelungirilor în mari emoţii. Maxi Pereira a făcut 2-3 printr-un şut de la marginea careului de 16 metri, sud-americanii au mai aruncat de două ori balonul în careul batavilor, dar scenariul primei semifinale părea deja scris.

Fără cei mai importanţi oameni ai defensivei, căpitanul Diego Lugano şi Fucile, dar şi fără atacantul Luis Suarez, omul fără de care Forlan pare stingher în ofensivă, "celeştii" n-au putut opri Olanda din drumul spre cea de-a treia finală de Campionat Mondial din istorie. După ce le-a pierdut pe precedentele două, în 1974 şi 1978 - de fiecare dată în faţa naţionalelor ţărilor gazdă - olandezii pot face istorie pe pământ african prin câştigarea primului titlu mondial.

"Puteţi veni oricând acasă, pentru noi sunteţi oricum nişte eroi!", a titrat presa de la Montevideo în dimineaţa semifinalei. Uruguay părăseşte cu mândrie Africa de Sud şi va pleca acasă după finala mică de sâmbătă mai bogată cu cele 18 milioane de euro cu care FIFA răsplăteşte fiecare dintre cele patru semifinaliste.

Pentru livetext daţi click aici
×
Subiecte în articol: cm2010