x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Uruguayenii sunt entuziaşti, germanii sunt dezamăgiţi

Uruguayenii sunt entuziaşti, germanii sunt dezamăgiţi

10 Iul 2010   •   00:00
Uruguayenii sunt entuziaşti, germanii sunt dezamăgiţi
Sursa foto: /Reuters

Stările de spirit din cele două ţări diferă mult înaintea finalei mici din această seară. În timp ce uruguayenii sunt mândri că echipa lor a ajuns din nou, după 40 de ani, în "careul de aşi" al Cupei Mondiale, germanii sunt dezamăgiţi că nu s-au calificat în ultimul act, deşi toată lumea este de acord că tânăra echipă a lui Joachim Low are un viitor frumos în faţă.

La Montevideo, mii de tineri uruguayeni sunt aşteptaţi să urmărească partida pe un ecran uriaş, amplasat în Plaza Independencia. "Este minunat că am ajuns la acest nivel, trebuie să apreciem ce au făcut aceşti băieţi. Este o mare mândrie să fii între primele patru echipe din lume", a declarat un fan uruguayan, care recunoştea că echipa sa are şanse mici în faţa Germaniei în finala mică. Conform presei din Uruguay, stocurile de tricouri oficiale ale echipei lui Forlan s-au epuizat, chiar şi imitaţiile găsindu-se foarte greu.

De partea cealaltă, mulţi mai puţini germani sunt aşteptaţi să urmărească partida pe ecranele din pieţele publice, estimându-se că numărul fanilor va scădea la jumătate faţă de primele şase partide de la CM. Şi jucătorii germani sunt dezamăgiţi. Deşi căpitanul Lahm a revenit ulterior, imediat după semifinala cu Spania declarase că nu mai are nici o motivaţie să lupte pentru locul trei.

Sigur este că jucătorii lui Joachim Low nu vor sărbători alături de suporteri performanţa de la CM, la revenirea în ţară, chiar dacă vor obţine bronzul mondial. Nemţii vor părăsi Africa de Sud duminică, la mai puţin de 24 de ore după meci, şi vor intra în vacanţă imediat ce vor ajunge la Frankfurt/Main.

"Obiectivul nostru era altul decât disputarea meciului pentru locul al treilea. Suntem conştienţi de ce s-a întâmplat în Germania în timpul turneului final şi mulţumim suporterilor pentru sprijinul lor, dar cred că nu ar fi potrivit să mergem la Berlin şi să ne bucurăm împreună cu ei pentru cel mult o medalie de bronz", a explicat căpitanul Philipp Lahm.

×
Subiecte în articol: cm2010