x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Veşti proaste din Olanda: "Riscurile de paralizie sunt mari în cazuri precum cel al lui Neşu!"

Veşti proaste din Olanda: "Riscurile de paralizie sunt mari în cazuri precum cel al lui Neşu!"

13 Mai 2011   •   12:04
Veşti proaste din Olanda: "Riscurile de paralizie sunt mari în cazuri precum cel al lui Neşu!"
Sursa foto: /Intact Images

Presa olandeză de vineri scrie că perspectivele sunt destul de sumbre în ceea ce-l priveşte pe Mihai Neşu. Au trecut trei zile de la operaţia pe care a suferit-o, marţi după-amiază, pentru a i se reface vertebra din zona cervicală, iar starea sa nu a evoluat, din păcate, deloc.

Riscul ca fundaşul român de la FC Utrecht să rămână paralizat este destul de mare. Potrivit presei batave, care citează o serie de specialişti, faptul că în primele 48 de ore de la operaţie nu a apărut niciun semn de ameliorare nu este deloc încurajator, părere împărtăşită şi de specialistul în reabilitare, Cristof Smit.

Acesta a declarat pentru cotidianul De Telegraaf că dacă nu apar îmbunătăţiri în primele 48 de ore de la operaţie e un semn rău. "Nu pot face aprecieri legate de starea lui Neşu pentru că nu cunosc îndeaproape cazul, dar, în general, dacă în primele 48 de ore după operaţie nu apar semne de recuperare, riscurile de paralizie sunt mari. Totuşi, mai există şi excepţii de la regulă şi poate nu va fi vorba de o paralizie totală", a subliniat Smit, medic la centrul de recuperare Reade, din Amsterdam.

Colegii lui Neşu: "Jucăm pentru Mihai, nu pentru play-off"

În timp ce de la spitalul în care este internat Neşu se aşteaptă veşti bune, colegii săi de la FC Utrecht pregătesc meciul cu AZ Alkmaar din ultima etapă a sezonului regulat din Olanda. Echipa românului luptă pentru prezenţa în play-off-ul pentru Europa League, iar fotbaliştii antrenaţi de Ton du Chatinier, deşi sunt foarte afectaţi de cele întâmplate cu fostul stelist, promit să facă tot posibilul să-i poată dedica victoria.

"Nu ne mai gândim atât de mult la play-off. Vrem să jucăm bine pentru Mihai. Restul a trecut în plan secund", a declarat portarul Michel Vorm. "Faze precum cea în care s-a întâmplat accidentul lui Neşu sunt cu milioanele şi nu se întâmplă nimic. Situaţia este foarte grea şi pentru Alje (n.r.- Schut, cel care a căzut peste Neşu), care este extrem de afectat. Ar fi de înţeles dacă nu va putea juca duminică, deşi pe de altă parte să joace fotbal i-ar putea ridica moralul. Noi suntem alături de el", a adăugat Vorm.

Mihai Neşu a suferit o fractură de coloană vertebrală în zona cervicală în timpul antrenamentului de marţi, după ce, în urma unei intrări prin alunecare la Alje Schut, acesta a căzut peste el. Fundaşul român a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a durat cinci ore şi pe care medicii au calificat-o drept "un succes". Deşi ar fi putut afla din start dacă măduva spinării a fost secţionată total, ceea ce ar conduce la paraplegie, medicii au preferat să nu facă investigaţiile necesare, care ar fi crescut riscul unei infecţii, ci doar să reconstruiască vertebra fracturată pentru a înlătura presiunea asupra nervilor. La cererea familiei lui Neşu, FC Utrecht nu a făcut public numele clinicii în care se află Neşu şi unde se află în permanenţă soţia sa şi tatăl său, Mircea Neşu, ajuns şi el în Olanda.

×