x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Zico şi-a lansat candidatura la preşedinţia FIFA, dar pune condiţii

Zico şi-a lansat candidatura la preşedinţia FIFA, dar pune condiţii

11 Iun 2015   •   14:17
Zico şi-a lansat candidatura la preşedinţia FIFA, dar pune condiţii

Fostul star brazilian Zico şi-a lansat candidatura la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), după demisia elveţianului Joseph Blatter, dar a admis că nu are deocamdată susţinerea necesară alegerii sale şi solicită modificarea regulilor din procesul electoral al FIFA, relatează AFP.

Citeşte şi FIFA Gate: CALCULATORUL LUI BLATTER PREDAT PROCURATURII ELVETIENE

''Mi-a plăcea să confirm decizia de a fi candidat la preşedinţia FIFA la viitoarele alegeri. Mă simt capabil. Sigur, anumite reguli trebuie schimbate. Modul în care se fac candidaturile duc la prezumţia de corupţie care afectează în sport'', a declarat Zico, cu prilejul unei conferinţe de presă la sediul Confederaţiei braziliene de fotbal.

Citeşte şi Jack Warner, fost vicepreşedinte a FIFA: "Mi-e teamă pentru viaţa mea"

Pentru a deveni candidat, Zico, 62 ani, are nevoie de susţinerea a cinci federaţii naţionale (din cele 209 afiliate la FIFA). Data alegerilor pentru preşedinţia FIFA va fi fixată în iulie de Comitetul Executiv în perioada decembrie 2015 - martie 2016.

Citeşte şi Şase foşti oficiali FIFA figurează pe lista Interpolului pentru cele mai căutate persoane

''Dacă regulile nu se schimbă, nu pot fi candidat. Nu voi cheltui banii mei să cumpăr bilete de avion ca să fac turul lumii şi să cer voturi. Nu am vorbit cu nimeni. Sunt împotriva acestei obligaţii de a fi susţinut de către cinci federaţii. Cred că de aici începe corupţia. Ne trebuie reguli noi şi asta ar trebui să fie prima schimbare'', a declarat Zico, fost antrenor al Japoniei, în prezent la FC Goa din India.

Citeşte şi Pele este cam nehotărât. Declaraţii contradictorii la numai două zile diferenţă

Zico a declarat că Michel Platini, preşedintele UEFA, l-a sfătuit să candideze pentru preşedinţia Confederaţiei braziliene (CBF), înainte de a se lansa pentru preşedinţia FIFA. Fostul mijlocaş a opinat însă că este o misiune imposibilă să găsească susţinere din partea celor opt federaţii statale şi a cinci cluburi, după ce Socrates, un alt jucător de marcă, nu a reuşit acest lucru: ''Am mai multe şanse la FIFA decât la CBF. Din păcate regulile jocului nu favorizează outsiderii''.

Citeşte şi Prințul Ali va candida din nou la președinția FIFA

Zico, unul dintre cei mai ''artişti'' fotbalişti din lume, a fost prezent cu Brazilia la Mondialele din 1978, 1982 şi 1986. El a strâns 72 de selecţii şi 52 de goluri. Între 1990 şi 1992, Zico a fost ministrul al sporturilor în ţara sa.

Sursa: Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: zico fifa candidatura