x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Franţa, ca şi calificată la turneul final din Africa de Sud

Franţa, ca şi calificată la turneul final din Africa de Sud

16 Noi 2009   •   00:00
Franţa, ca şi calificată la turneul final din Africa de Sud
Sursa foto: /AFP

Golul norocos marcat de Anelka pe finalul meciului-tur al barajului de la Dublin, contra Irlandei, duce Franţa cu un picior la turneul final din Africa de Sud.



Dacă selecţionata lui Raymond Domenech, adversară a României din grupa preliminară, pare să fi tranşat încă din Irlanda duelul cu aceasta, în celelalte trei confruntări de baraj calificarea la CM se va decide abia în retur. La Moscova, Slovenia a marcat un gol care poate fi de aur în minutul 87 al partidei cu Rusia, care controlase până atunci disputa şi concretizase prin "dubla" lui Bilyaletdinov. La Atena, Grecia şi Ucraina s-au anulat reciproc, iar Portugalia a obţinut o victorie scurtă în faţa surprizei Bosnia, dar ex-iugoslavii au lovit de trei ori barele porţii lusitanilor.

Returul de la Maribor se anunţă incendiar. Până în prezent, la turneul final s-au calificat 26 de reprezentative: Olanda, Anglia, Spania, Germania, Italia, Serbia, Danemarca, Elveţia, Slovacia (din Europa), Brazilia, Paraguay, Chile, Argentina (America de Sud), SUA, Mexic, Honduras (America Centrală), Noua Zeelandă (Oceania), Africa de Sud, Ghana, Cote d'Ivoire, Nigeria, Camerun (Africa), Coreea de Sud, Coreea de Nord, Australia, Japonia (Asia).  

Baraj Egipt - Algeria
În Africa, Egipt a învins Algeria cu 2-0 şi cele două formaţii vor disputa un meci de baraj, la 18 noiembrie, în Sudan, care va decide ultimul loc pentru CM 2010 rezervat continentului negru. Meciul de sâmbătă, de la Cairo, a fost precedat de incidente sângeroase, autocarul algerienilor fiind atacat cu pietre de suporterii egipteni. În prima manşă a barajului dintre reprezentanta Americii de Nord şi cea a Americii de Sud, Uruguayul a învins în Costa Rica, 1-0, şi la 18 noiembrie poate cuceri biletele pentru turneul final din Africa de Sud.1

×
Subiecte în articol: sport