x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF, în ajutorul Stelei

FRF, în ajutorul Stelei

de Marius Mihalcea    |    07 Iun 2008   •   00:00
FRF, în ajutorul Stelei

STEAUA  ●  Gigi Becali aŞteaptĂ decizia Comisiei de Apel
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, caută să împiedice excluderea grupării din Ghencea din Liga Campionilor.



STEAUA  ●  Gigi Becali aŞteaptĂ decizia Comisiei de Apel
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, caută să împiedice excluderea grupării din Ghencea din Liga Campionilor.

Profitînd de faptul că se află în Elveţia alături de echipa naţională a României, Ionuţ Lupescu a încercat să soluţioneze problema Stelei, care recent a fost depunctată de Comisia de Disciplină a FRF în cazul "Valiza" şi riscă acum să fie exclusă de UEFA din Liga Campionilor.
 
DEMERS. "Cei de la UEFA au solicitat Federaţiei Române de Fotbal informaţii privind cazul «Valiza», iar eu, fiind în Comisia de Disciplină, a trebuit să le dau explicaţii. Le-am cerut să lase Steaua în Liga Campionilor, pentru că între cazul «FC Porto» şi cel în care se găseşte vicecampioana României există mai multe diferenţe. Dacă la Porto este evident faptul că a fost vorba despre corupţie, în ceea ce o priveşte pe Steaua este vorba despre stimulare. Eu sper ca Steaua să nu fie exclusă din Liga Campionilor, aşa cum s-a întîmplat cu FC Porto", a declarat directorul general al FRF.

În cazul "Valiza", Comisia de Disciplină a decis să sancţioneze clubul Steaua cu şapte puncte de penalizare şi să-i interzică lui Gigi Becali accesul pe stadioane pentru următorii doi ani. Finanţatorul Stelei îşi pune toate speranţele în Comisia de Apel, care va judeca recursul: "La Apel sînt oameni profesionişti, care cunosc legile şi nu au cum să menţină decizia depunctării. La dosar nu există nici o probă concretă, cum că eu le-aş fi dat bani celor de la «U» Cluj".

Poziţie UEFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a spus ieri că a luat notă de cazul "Valiza" şi a lăsat să se înţeleagă faptul că Steaua are şanse minime să scape nepedepsită de către forul de la Nyon: "UEFA trebuie să combată corupţia, vom exclude echipele implicate în scandaluri de corupţie. Sînt ştiri despre Steaua Bucureşti şi voi fi foarte strict în legătură cu acest lucru, pentru că vrem ca fotbalul să aibă o imagine bună peste tot". Secretarul general al UEFA, David Taylor, a declarat că "Steaua a intrat deja în vederea Corpului de Control şi Disciplină al UEFA. Trebuie să dăm repede un verdict în acest caz, pentru că mai sînt doar cîteva săptămîni pînă la startul Ligii Campionilor şi sînt afectate multe echipe".

Dezvăluiri

Jucătorul francez al "U" Cluj Fabien Boudarene a dezvăluit într-un interviu acordat cotidianul L’Equipe că prima ligă din România nu se desfăşoară sub cele mai bune auspicii. "Problema este că acel campionat este corupt. Au avut loc evenimente nu foarte corecte în ultimele etape. CFR Cluj şi Steaua s-au luptat pentru titlu, iar preşedinţii celor două cluburi au propus sume imense de bani jucătorilor adverşi, printre care şi unora din echipa mea. Cînd am înţeles că se discută despre aşa ceva, am refuzat să mai joc în ultimele trei meciuri. Din cîte ştiu, această afacere de corupere nu este prima, de aceea nu este niciodată foarte clar cine este cu adevărat campioana României", a spus Boudarene.

×
Subiecte în articol: sport steaua uefa