x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Generalul Puiu si-a facut valiza

Generalul Puiu si-a facut valiza

19 Noi 2004   •   00:00

SPORT
Desi dupa meci a anuntat ca nu renunta la post, Anghel Iordanescu s-a hotarat ieri sa demisioneze. Colaboratorii sai sustin ca au aflat despre intentia Generalului in avionul care i-a adus de la Erevan. Anuntul oficial va fi facut astazi. Posibil inlocuitor: Victor Piturca.
SORIN ANGHEL

OCUPATIE. In lipsa de idei, Iordanescu a inceput la conferinta de presa sa faca linii si liniute cu un creion pe care l-a gasit pe masa
Selectionerul Anghel Iordanescu s-a prezentat foarte senin la conferinta de dupa meci.

TEATRU. "Generalul" a incercat sa-si ascunda starea de nervozitate vorbind pe un ton calm despre jocul armenilor. Dupa ce a terminat de palavragit, Iordanescu a dat dovada de un tupeu iesit din comun pentru antrenorul unei echipe pentru care patimesc 23 de milioane de suflete. Intrebat daca demisioneaza, acesta a devenit nervos. "Nu demisionez, pentru ca nu vreau!", au fost cuvintele sale.

EXAGERARE. Tupeul selectionerului second-hand nu s-a oprit aici. "Consider ca sansele de calificare au ramas aceleasi. Vor mai aparea surprize in aceasta grupa. "Armenia poate obtine rezultate bune atat in deplasare, cat si acasa. Rezultatul de astazi a fost influentat de absentele din echipa noastra. Nu am fost inspirati si limpezi", a aberat "Generalul". Starea de nervozitate a lui Iordanescu, care nu mai pare deloc stapan pe situatia de la echipa nationala s-a vazut in gesturile sale. In timpul conferintei, selectionerul a desenat nervos pe o foaie de hartie lucruri numai de el intelese.

CAUZE

"Poate valoarea jucatorilor este mai scazuta decat cea a fotbalistilor pe care i-au inlocuit. Le-a lipsit determinarea, au fost tensionati si au jucat cu trac mai mult decat cu entuziasm" - Emeric Ienei

NO COMMENT

"Nu am vazut un meci al echipei nationale mai prost ca acesta. Sansele de calificare s-au redus considerabil. Cand nu ii folosesti pe Mitea, Plesan sau Daniel Niculae, mai ales cand nu ai jucatori, nu mai e nimic de comentat" - Dumitru Dragomir

SOCAT

"Am auzit ca i se cere demisia selectionerului. El e singurul in masura sa decida. Nu ma asteptam la un egal cu Armenia. Cred ca mai avem sanse de calificare" - Bogdan Lobont

ADVERSAR

"Echipa Romaniei este una foarte buna. Am reusit sa ne autodepasim si sa scoatem un rezultat formidabil pentru un fotbal cum este cel din Armenia" - Bernard Casoni

SE PREGATESTE PITURCA
La nici 48 de ore dupa ce negase cu vehementa deteriorarea relatiilor cu Iordanescu si dupa ce afirma cu tarie ca Generalul va ramane in functie, presedintele FRF, Mircea Sandu, si-a modificat brusc atitudinea. Surse bine informate sustin ca acesta este decis sa-l readuca la carma "tricolorilor" pe Victor Piturca (foto), antrenor ramas fara contract, dar aflat in atentia unor cluburi din strainatate.

Miercuri noapte, imediat dupa sosirea delegatiei, Nasu’ a dezvaluit ca exista posibilitatea inlocuirii selectionerului Anghel Iordanescu. "Sunt cateva nume de antrenori care pot conduce echipa nationala. Eu le-am mai enumerat, dar pot aparea si surprize. Exista posibilitatea sa fie si un antrenor strain", a spus Sandu.

Conform unor surse apropiate Federatiei, meciul din Armenia a fost ultimul pe banca tehnica a Nationalei pentru Anghel Iordanescu. Se pare ca si Generalul este decis sa plece, el urmand a intrerupe intelegerea cu Mircea Sandu chiar astazi sau, cel tarziu, luni, cand ar putea sa aiba loc o sedinta extraordinara a Comitetului Executiv. (Mihai Igirosanu)

DREPTATEA LUI GIGI BECALI
"Nu vede si nu selectioneaza jucatorii cei mai in forma. Iordanescu face totul numai pentru propriile interese." Vorbele apartin patronului Stelei, Gigi Becali. La momentul respectiv, multi l-au acuzat. "Credeam ca vom spulbera Armenia. Iordanescu e principalul vinovat. Cea mai buna solutie pentru ca lucrurile sa se schimbe este inlocuirea lui. Sau sa-si dea singur demisia", a declarat Gigi dupa meciul cu Armenia. Exista cateva exemple vizavi de selectia facuta, in conditiile in care au lipsit 15 jucatori. Mai intai, neconvocarea lui Dorinel Munteanu. Apoi, Adrian Ilie, care e in forma la FC Zürich, cu 7 goluri inscrise in acest sezon. Sau Mitea, "exilat" la tineret din ambitia lui Iordanescu. Titular la Bologna, Vali Nastase nu se afla in gratiile lui Iordanescu. In ecuatie ar putea intra si Plesan, insa craioveanul e tot la "tineret". (Daniel Stan)

ADRIAN MUTU S-A POZAT CU NISTE COPII INFIRMI
Suspendat pana pe 18 mai 2005 din cauza consumului de cocaina, Adrian Mutu s-a pregatit alaturi de "tricolori" pe toata durata deplasarii in Armenia. Daca el a refuzat sa vorbeasca cu ziaristii care au calatorit vreme de 27 de ore pentru a ajunge aproape de el, "Briliantul" s-a aratat amabil cu suporterii sai din Armenia. La fiecare iesire din hotel el a impartit autografe, intr-unul din aceste momente fiind foarte aproape de a fi lovit de o masina chiar pe trecerea de pietoni. Fostul jucator al lui Chelsea a sosit la stadionul Republikan cu 20 de minute inainte de startul jocului de miercuri seara. El a mers pe terenul de joc, unde i-a urat bafta lui Anghel Iordanescu. In drumul sau spre sectorul VIP, care rivaliza cu tribuna unui stadion din Divizia B de la noi, "Briliantul" s-a oprit pret de cateva minute langa niste copii aflati in carucioare de infirmi (foto). Mutu a acceptat sa se fotografieze alaturi de acesta, medicul Pompiliu Popescu imbracand rolul fotografului.
×
Subiecte în articol: sport iordănescu armenia