x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gheorghe Hagi = "Rege" fara tron

Gheorghe Hagi = "Rege" fara tron

29 Mai 2005   •   00:00

Antrenorul roman a renuntat sambata seara la conducerea tehnica a gruparii turce. In acest sezon, el a castigat Cupa Turciei cu Cim Bom, dar a ratat titlul si participarea in Liga Campionilor, clasandu-se doar pe locul 3 cu Galatasaray, fiind devansat de Trabzonspor.

  • de DELIA GOMOESCU
  • SPORT
  • ADIO. Hagi spune ca a hotarat sa renunte la Galata acum zece zile, insa a facut public acest lucru abia la conferinta de presa de dupa ultimul meci de campionat
    Gheorghe Hagi nu mai este antrenorul lui Galatasaray. Romanul a demisionat sambata seara, dupa ultimul meci de campionat, castigat de Cim Bom cu 4-0 in fata lui Denizli. "Sunt foarte multumit de jucatorii mei. Comportamentul si concentrarea lor au fost foarte bune. Trebuie insa sa spun si ceva trist. De acum nu mai sunt antrenorul lor. Colaborarea mea cu Galatasaray s-a incheiat in aceasta seara." Asa a anuntat "Regele", la conferinta de presa de dupa meci, incetarea contractului cu gruparea turca.

    FARA SUSTINERE. Hagi spune ca a renuntat pentru binele echipei. "As fi vrut sa fac totul. Oricine poate sa greseasca si cred ca si eu am gresit, dar consider ca am realizat si lucruri frumoase", a adaugat tehncianul roman. El a precizat ca s-a hotarat sa plece din cauza a ceea ce s-a intamplat pe parcursul acestui sezon, referindu-se aici la relatia sa cu responsabilii clubului. "Nu pot sa vorbesc pe cineva pe la spate si sa il sap. Eu spun in fata ceea ce gandesc. Este foarte important sa intelegi valoarea numelui acestui club. Galatasaray isi pierduse caracteristica de echipa. Impreuna cu jucatorii, am recreat atmosfera la Florya, dar eram doar noi. Nu ne-a sustinut nimeni", a spus Hagi.

    ULTIMELE CLIPE. Site-ul "ajansspor.com" prezinta momentele de la sfarsitul meciului cu Denizli si pana la anuntarea demisiei. "La finalul meciului, Hagi a mers mai intai la suporteri. Le-a facut cu mana ca si cum le-ar fi aratat ca pleaca... Apoi si-a imbratisat fotbalistii... A mers la vestiare. Urma sa vorbeasca pentru ultima oara cu jucatorii... Le-a spus: "Eu plec. Stiu ca o sa obtineti performante. Va multumesc tuturor. Va iubesc". Aceste cuvinte i-au socat pe fotbalisti. Apoi a mers la conferinta de presa si si-a facut publica decizia. El ar putea ajunge din sezonul urmator la Steaua, Gigi Becali facandu-i o oferta concreta, "Regele" recunoscand discutiile purtate cu conducatorii din Ghencea.

    VARIANTA OLYMPIAKOS
    Potrivit cotidianului Star, viitoarea echipa a lui Hagi ar putea fi Olympiakos Pireu. Cotidianul turc scrie ca este posibil ca antrenorul roman sa se deplaseze astazi la Atena, pentru a semna contractul cu gruparea elena. "Regele" pleaca de la Istanbul lasand-o pe Galatasaray pe locul 3 in campionat la finalul sezonului, pozitie ce-i asigura participarea in Cupa UEFA. Singurul trofeu castigat de Hagi cu Cim Bom este Cupa Turciei. Potrivit cotidianului Hurriyet, in locul romanului pe banca tehnica a Galatei va veni antrenorul belgian Eric Gerets, care, tot sambata, a demisionat de la VfL Wolfsburg. Presa turca scrie ca exista deja un acord intre cele doua parti.
    FANII SUNT IMPARTITI
    In ceea ce-i priveste pe suporterii lui Galatasaray, reactiile acestora vizavi de antrenorul roman au fost diferite. Unii dintre fanii prezenti pe "Ali Sami Yen" la meciul cu Denizli au scandat: "I love you, Hagi!". Altii au strigat: "Hagi, hotul!" si "Ne-ai facut de rusine". Milliyet scrie ca tehnicianul roman a urmarit razand duelul dintre galerii, iar la final s-a indreptat spre sectorul de tribuna unde se aflau suporterii care l-au sustinut si i-a aplaudat. Decizia lui Hagi de a renunta i-a bulversat si pe jucatori. "Nu merita sa plece astfel", a spus Hakan Sukur, in timp ce Necati Ates a declarat: "Noi tineam foarte mult la el si hotararea lui ne-a intristat".

    MOTIVE
    "Cineva trebuia sa renunte. Plec cu constiinta impacata. Este foarte greu sa faci unele lucruri atunci cand cei care ar trebui sa te sustina nu o fac. Le-a fost teama ca vom obtine succese, si multi oameni ar fi fost impresionati daca am fi reusit performante fara bani"

    DECIZIE
    "De cand eram tanar, tot ce am obtinut a fost prin munca grea. Eu decid daca trebuie sa plec de undeva. Ma hotarasem sa demisionez inca de acum zece zile. Nu mai avea sens sa raman"
    Gheorghe Hagi
    ×
    Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi