x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi are jumatate din banii lui Bojkov

Gigi are jumatate din banii lui Bojkov

01 Oct 2004   •   00:00

Vasil Bojkov, patronul lui TSKA, se afla pe locul 50 in topul celor mai bogati oameni din estul Europei. Gigi Becali este printre cei mai avuti oameni din Romania, astfel ca presa bulgara a catalogat meciul TSKA - Steaua ca fiind si un duel al milionarilor.

MIHAI IGIROSANU - Sofia

Sosit miercuri dimineata la Sofia, la bordul unei luxoase limuzine Rolls-Royce, impresarul Giovani Becali a asistat si el la partida TSKA - Steaua, fiind invitatul personal al patronului bulgarilor, Vasil Bojkov.

INTENTIE. Presa bulgara de ieri afirma ca varul lui Gigi Becali doreste sa-l impresarieze pe mijlocasul lui TSKA Emil Gargorov, fotbalist despre care se spune ca ar fi urmarit de mai multe cluburi importante din Europa. Chiar daca relatiile dintre Gigi si Giovani sunt glaciare, impresarul nu a ezitat sa fie prezent la Sofia, declarand unor apropiati ca si-ar dori ca Steaua sa se califice in grupele Cupei UEFA. El a avut un program de vacanta, vizionand partida in loja presedintelui clubului.

IERARHIE. Patronul lui TSKA, Vasil Bojkov, este pe locul 50 in topul celor mai bogati oameni din estul Europei. Bulgarii au denumit meciul de aseara, facand o comparatie cu averea patronului Gigi Becali, ca fiind si un duel al milionarilor. Interesant este ca, in ierarhia respectiva, Bojkov (a carui avere este estimata la 650 de milioane de dolari, de doua ori mai mare decat cea a lui Gigi Becali) este devansat cu o pozitie chiar de catre presedintele COR, Ion Tiriac. De remarcat ca in "Top 50" se afla 29 de rusi si cinci ucraineni, printre care si boss-ul lui Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, situat pe o pozitie fruntasa.

SWAYZE A FOST LA MECI

La meci a asistat si celebrul actor american Patrick Swayze, cunoscutul partener al lui Demi Moore in "The Ghost" (Fantoma) si erou principal al peliculei de mare succes a anului 1987, "Dirty Dancing". El filmeaza de cateva zile la Sofia, este insotit de o intreaga armata de tehnicieni si bodyguarzi. Clubul TSKA i-a oferit bilete la loja, dar Swayze a refuzat, motivand ca doreste sa simta mai bine atmosfera de pe un stadion. De remarcat ca un alt actor american de mare succes, Dolph Lundgren, este la Sofia si se pare ca lucreaza la acelasi film cu Swayze, insa n-a fost la meci. El a fost cazat chiar in acelasi hotel cu echipa Stelei, la Hilton, si a fost remarcat de presedintele executiv al ros-albastrilor, Mihai Stoica.

SPIONI

La meciul TSKA - Steaua, disputat pe stadionul "Balgarska Armia", a asistat si antrenorul francezilor de la PSG, bosniacul Vahid Halilhodzici. El a venit la Sofia ieri-dimineata, direct de la Moscova, acolo unde a pierdut miercuri seara, in Liga Campionilor, 0-2 cu TSKA Moscova. Conform cotidianului 7 zile Sport, cel mai reputat ziar de specialitate din Bulgaria, el i-a urmarit pe jucatorii Gargorov si Yanev.

SUPORTERI

TSKA a avut aseara suporteri de pe cinci continente. Au fost fani din America de Sud, de Nord, Africa si Asia. In cotidianul Top Sport de ieri a fost prezentat cazul unui muncitor de 50 de ani, care traieste in Argentina, Ivailo Gheorghiev. El si-a cumparat bilet prin Internet, acum doua saptamani, pentru "marea revansa din ’97". In replica, Gigi Becali i-a anuntat pe bulgari ca Steaua are 5 milioane de suporteri si va juca pentru ei.
×
Subiecte în articol: sport gigi tska