x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GIRONDINS BORDEAUX – CFR CLUJ • "Sperietoarea grupei A"

GIRONDINS BORDEAUX – CFR CLUJ • "Sperietoarea grupei A"

de Marius Mihalcea    |    21 Oct 2008   •   00:00
GIRONDINS BORDEAUX – CFR CLUJ • "Sperietoarea grupei A"

Campioana României a ajuns ieri la Bordeaux, unde elevii lui Maurizio Trombetta vor întâlni mâine seară pe Girondins. Tehnicianul italian a luat trei portari în lot, nehotărându-se deocamdată asupra rezervei.



Campioana României a ajuns ieri la Bordeaux, unde elevii lui Maurizio Trombetta vor întâlni mâine seară pe Girondins. Tehnicianul italian a luat trei portari în lot, nehotărându-se deocamdată asupra rezervei.

Delegaţia condusă de preşedintele Iuliu Mureşan a decolat ieri de la Cluj în jurul orei 16:30, campioana României ajungând la Bordeaux după un zbor de aproximativ două ore şi jumătate. Antrenorul Maurizio Trombetta a alcătuit un lot din 20 de jucători, interesant fiind faptul că printre aceştia se regăsesc nu mai puţin de trei portari, după cum urmează: Stăncioiu, Nuno Claro, Hirschfeld (portari), Galiassi, Culio, Panin, Didi, Pereira, Dubarbier, Alcantara, E. Kone, Tony, Dani, Trică, Deac, Peralta, Cadu, Mureşan, Y. Kone şi Prette.

FAIMĂ
Presa franceză de ieri a alocat destul spaţiu adversarilor lui Girondins, despre care cred că sunt o "adevărată sperietoare" a Grupei A. Site-ul SudOuest.com notează că formaţia din Bordeaux trebuie să fie foarte prevăzătoare după evoluţiile excelente ale clujenilor din ultima perioadă. "Sincer, noi nu avem nici o teamă. Cred că celor de la Bordeaux ar trebui să le fie frică de noi. Vom juca fără nici un fel de presiune, pentru că nu avem nimic de pierdut. Într-adevăr, Girondins a avut o evoluţie bună împotriva Romei, am văzut imaginile de la acel joc şi cred că doar neşansa a făcut să piardă. Acum le trebuie neapărat victorie contra noastră şi acest lucru va fi foarte dificil pentru ei, deoarece presiunea este acum doar pe umeri lor. Mergem la Bordeaux cu aceeaşi încredere cu care am mers la Roma", a declarat ieri fundaşul dreapta al lui CFR, Tony, care are şi cetăţenie franceză.

Ţintesc calificarea în primăvara Ligii

După rezultatele cu Roma şi cu Chelsea, clujenii şi-au schimbat obiectivul în calificarea în primăvara europeană a Ligii Campionilor. "După tragerea la sorţi, toată lumea zicea că nu vom lua nici un punct. Acum ne gândim la calificare, dar nu trebuie ne fixăm pe această idee. Este adevărat că ne gândim. Ceea ce ne bucură este că oameni ca Jose Mourinho au vorbit de echipa noastră şi că Luiz Felipe Scolari a declarat că noi practicăm un fotbal atractiv. Noi formăm o echipă excelentă, iar chiar dacă jucătorii nu sunt cunoscuţi publicului larg, ei sunt toţi foarte buni. Nu am avut nici un complex în faţa lui Drogba sau împotriva lui Totti. Paradoxal, forţa acestei echipe poate fi dată şi de diferenţele culturale. Suntem o echipă foarte cosmopolită, cu şapte portughezi, 11 argentinieni, cinci români şi şase brazilieni. Vorbim în engleză, română, portugheză şi spaniolă", a spus Tony pentru Sud.Ouest.com, într-un interviu denumit "Tony, pitbull-ul din Cluj".

Dani incert, apare Peralta?

Singurele semne de întrebare pe care le are Trombetta înaintea jocului de mâine seară sunt legate de starea de sănătate a mijlocaşului Dani. Accidentat la victoria cu Dinamo de vineri, acesta s-a pregătit separat în ultimele zile, dar va efectua azi un antrenament la intensitate maximă. Dani a suferit o entorsă la glezna piciorului stâng, fiind afectat puţin şi tendonul. În cazul în care fotbalistul nu va putea fi recuperat în timp util, Trombetta îl va titulariza alături de Gabi Mureşan pe argentinianul Sixto Peralta, până în prezent mai mult rezervă în linia mediană a lui CFR.

×
Subiecte în articol: sport Bordeaux