x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Goian, la Sunderland

Goian, la Sunderland

de Mihai Igirosanu    |    11 Iul 2008   •   00:00
Goian, la Sunderland

STEAUA  ●  Englezii le-au luat faţa celor de la Dinamo Kiev
Profitînd de neînţelegerile financiare dintre Steaua şi Dinamo Kiev, englezii de la Sunderland au sosit miercuri seară în Bucureşti, iar ieri s-au pus de acord cu roş-albaştrii pentru transferul lui Dorin Goian.



STEAUA  ●  Englezii le-au luat faţa celor de la Dinamo Kiev
Profitînd de neînţelegerile financiare dintre Steaua şi Dinamo Kiev, englezii de la Sunderland au sosit miercuri seară în Bucureşti, iar ieri s-au pus de acord cu roş-albaştrii pentru transferul lui Dorin Goian.

Impresarii lui Dorin Goian, patronul Stelei, Gigi Becali, împreună cu emisarii lui Sunderland au negociat îndelung pentru trecerea internaţionalului roş-albaştrilor la gruparea din nordul Angliei. Iniţial, Steaua avea o înţelegere cu Dinamo Kiev, însă acordul nu era întărit de nici un document semnat. Marţea trecută, Becali afirmase că Goian este ca şi transferat la Dinamo Kiev. "Goian o să plece la Dinamo Kiev. O să ştiţi mai multe atunci cînd va pleca, dar sigur o să plece".

AVANTAJOS. După încheierea discuţiilor, în jurul orei 15:00, Gigi Becali, finanţatorul grupării din Ghencea, a lăsat de înţeles că transferul masivului fundaş central la Sunderland este ca şi rezolvat. "Salariul lui Goian, din cîte am înţeles, va fi între 700.000 şi 1 milion de euro. Transferul se rezolvă în proporţie de 90 la sută. Dacă va cădea, însă, o să scrieţi voi după aceea că astea sunt gogoşi de-ale lui Becali. Preţul este de 4,8 milioane de euro, cu TVA inclus. Noi aşteptăm răspunsul lor, după ce îşi rezolvă problemele cu Ministerul de Finanţe al lor, dar şi cu al nostru. E o chestiune legată de TVA. Nu-l vînd pe Goian pentru bani, el are ce îşi doreşte. Eu îl vreau pe Tudose de la Buzău, ca să-l cresc aici. Eu vreau numai mînji", a spus Becali.

DE CE NU KIEV? Gigi Becali a explicat de ce nu s-a mai realizat transferul lui Goian la Dinamo Kiev. "Dinamo Kiev dădea 3,5 milioane de euro în rate, iar Sunderland va plăti 4,8 milioane, banii pe loc, plus TVA. Nu am vorbit cu Goian, pentru că el ştie de ofertă, care a venit prin Giovanni. De altfel, le-am spus tuturor jucătorilor să stea liniştiţi, să termine cu ofertele, pentru că ele vin doar la club. Le-am spus să se antreneze, să joace fotbal şi să-şi vadă de treabă. Aseară, Steaua a jucat un amical, în Austria, cu Swindon Town".


Ilie, neoficial

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a reacţionat ieri după demisia lui Adrian Ilie (foto): "El va lucra pentru Steaua ca şi pînă acum, doar că nu va mai fi oficial. Stabilisem cu el să mai stea încă două luni, să ciocnim şampania de calificare în Liga Campionilor. Este un om mai sensibil, a cedat într-un fel, din cauza declaraţiilor şi bîrfelor din oraş. Adi Ilie nu este nici o pierdere pentru Steaua, pentru că el nu mai este oficial doar în acte. În locul lui Adi Ilie o să fie tot Adi Ilie".

REGRET
"Regret faptul că Adrian a părăsit funcţia de manager sportiv al Stelei. Este un profesionist adevărat şi consider că reprezintă o pierdere pentru clubul nostru. Doar el poate explica motivele demisiei. Prietenia dintre noi va rămîne la fel de puternică şi îi urez mult succes în ceea ce priveşte planurile sale de viitor"
Marius Lăcătuş - antrenor Steaua

REFUZ
"Ştiu că poate sînt foarte mulţi care doresc întoarcerea mea la Steaua, dar pentru asta trebuie să fie de acord două persoane. În primul rînd, eu, şi nici prin gînd nu-mi trece aşa ceva, şi în al doilea rînd Gigi Becali, care a spus clar că nu mă voi întoarce la Steaua. Aşadar, şansele să revin vreodată la Steaua sînt zero"
Mihai Stoica - managerul Unirea Urziceni

Rădoi şi Ghionea, oferte refuzate

Becali a mai dezvăluit că gruparea din Ghencea a refuzat două oferte pentru Sorin Ghionea şi Mirel Rădoi. Ultimul a fost curtat în urmă cu puţin timp de FC Koln. "Am fost în discuţii cu cei de la Köln şi cu încă două cluburi. Am cerut 15 milioane pe el, pentru că înseamnă 30% din echipă. Şi ca să risc să mă debarasez de el e o problemă", a explicat boss-ul din Ghencea. În privinţa lui Ghionea, Becali a spus: "Catania a oferit 1,5 milioane pentru Ghionea. Cum să-l dau pe atît cînd eu am dat 1,5 milioane pe Szekely? Mai ales că voiau să-i dea şi în rate. La banii ăştia, poate nu găsesc un alt jucător ca Ghionea. A jucat şi el trei meciuri la Steaua şi acum vrea să plece afară".

×