x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi a demisionat!

Hagi a demisionat!

de Mihai Igirosanu    |    21 Sep 2007   •   00:00
Hagi a demisionat!

Infrăngerea de la Praga şi atmosfera tensionată indusă de patronul Gigi Becali l-au determinat pe Gică Hagi să-şi anunţe demisia. Hagi nu a rezistat la Steaua decăt şapte etape de campionat. A calificat echipa in grupele Ligii Campionilor. Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece. • Conferinta de presa a lui Hagi, raspunsul lui Becali - video

STEAUA - Gigi Becali insistă pentru revenirea lui Cosmin Olăroiu

Regele nu a rezistat decăt aproape trei luni pe banca tehnică a Stelei. A doua zi după startul ratat din grupa H a Ligii Campionilor, Gică Hagi l-a anunţat pe Valeriu Argăseală că demisionează.

La puţine minute după ce luase decizia, ieri, in jurul orei 15:00, Hagi a oferit o primă reacţie: "M-am săturat. Era o tensiune de nedescris. Mă simţeam torturat la Steaua. Nu mai puteam să rezist, sunt foarte dezamăgit. Am vrut să renunţ inainte de meciul cu Slavia, dar nu puteam să las echipa inaintea unui meci de Liga Campionilor. Imi voi anunţa jucătorii la antrenamentul de la ora 17:00". "Ştiam că şi-a dat demisia. Ştiu mai multe, dar nu vreau să comentez nimic acum", a spus Dumitru Dragomir.

SUCCESOR. Imediat după poziţia şi explicaţia lui Hagi, patronul Gigi Becali a reacţionat: "Am vorbit cu Argăseală. Hagi l-a chemat pe Argăseală in birou şi i-a spus că «nu vreau nici un ban, imi dau demisia, este irevocabil». Imi pare rău că Dumnezeu nu mi-a ajutat cu naşul meu. Am vrut să fac din Hagi un mare antrenor. Cel mai mare regret al meu este că nu am putut face din Hagi un mare antrenor. Demisia lui Hagi este demisie, este hotărărea lui şi i-o respect. Vine Olăroiu. Il voi suna acum pe Olăroiu şi va veni intr-o săptămănă sau două. Pănă la meciul cu UTA va rămăne Pedrazzini", a anunţat finanţatorul grupării din Ghencea. Unul dintre apropiaţii lui Hagi, impresarul Victor Becali, a spus: "La căte s-au intămplat in ultima vreme, e normal ce a făcut Gică. Eu aş fi plecat după meciul cu BATE Borisov".

EXPLICAŢIE

"Neaga a avut pănă acum 10-11 meciuri, acum am avut pe alţii in faţa lui. Rică poate să dea mult mai mult, e un jucător cu mare experienţă. Acum a fost răndul celorlalţi, pentru că e concurenţă mare la Steaua. Aşa am considerat de cuviinţă să procedez. Aşa am ales eu această formulă de azi"

Gică Hagi antrenor Steaua

RESEMNARE

"Nu ştim nici noi ce s-a intămplat. Am avut un joc bun, am fost peste ei, dar aşa e fotbalul. Cu siguranţă, Slavia este mult sub Dinamo Kiev anul trecut. Ne mai găndim la obiectivul nostru, insă ne aşteaptă meciuri cu echipe foarte grele. După jocul practicat, trebuia să căştigăm, dar aşa a vrut Dumnezeu"

Nicolae Dică Steaua

ANALIZĂ

"Deşi am inscris primii, jucătorii au fost stresaţi şi nu mi-a plăcut cum am jucat.

Am pierdut foarte multe baloane la mijloc, iar adversarul a profitat, a devenit periculos şi chiar a marcat. In repriza a doua am jucat aşa cum trebuia"

Karel Jarolim antrenor Slavia

APRECIERE

"Steaua este echipă bună şi nu ne-a fost deloc uşor impotriva ei. Ştie bine cu mingea, a avut posesie mult timp şi am avut şansă să căştigăm. Mi-au plăcut numărul 10, Nicolae Dică, şi fundaşii centrali, Goian şi Rada. Am avut ceva emoţii la debutul in Liga

Campionilor, dar a ieşit foarte bine"

Tijani Belaid Slavia

A ştiut că este lucrat

Gică Hagi a dezvăluit ieri toate dedesubturile "afacerii" care l-au adus in situaţia de a demisiona de la cărma Stelei: "Intenţionam să plec cu două zile inaintea meciului cu Slavia, deşi criza incepuse din momentul in care a fost clar că ne vom califica in grupele Ligii Campionilor, fiindcă e mai greu să dai afară un antrenor care are rezultate. Apoi, să primeşti telefoane de sus, să ţi se spună ce jucător să intre... Am rămas mut. Păi de ce mai stăm la antrenament toată săptămăna? Una e să discut cu Gigi ca de la antrenor la patron şi alta să ţi se impună cu cine să joci, iar dacă nu faci cum ţi se zice să fii dat afară!". Hagi crede că permanentele imixtiuni ale lui Gigi Becali in privinţa alcăturii echipei pot avea consecinţe dintre cele mai grave: "Gigi poate distruge jucătorii dacă nu se opreşte. Azi sunt buni, iar măine sunt Divizia C. Cum puteam eu să dau ochii cu Zaharia, cu Rada sau cu Golanski după tot ce a zis Gigi despre ei? Probabil că Steaua este jucăria lui Gigi". "Regele" a spus, totodată, că renunţă la toţi cei 200.000 de euro pe care ii avea de primit: "N-am luat nici un ban de la Steaua, dar nici nu vreau nici un ban. N-am nevoie. Să-i dea Gigi la Centru de copii şi juniori! Sper doar ca antrenorul care va veni să fie lăsat in pace să lucreze".

Il susţin

Oamenii din lumea fotbalului nu au fost surprinşi de faptul că Hagi şi-a inaintat demisia. "Trebuia să plece după ce s-a calificat in Liga Campionilor. Nu cred că accepta cineva o asemenea umilinţă", a spus Ion Crăciunescu. "Trebuia să renunţe de la primul scandal", a declarat Miodrag Belodedici. "De ce nu intră Becali antrenor, dacă crede că este atăt de uşor?", i-a luat apărarea "Regelui" Ioan Andone.

Conferinta depresa a lui Gica Hagi





Gigi Becali: "Eu l-am ajutat pe Hagi, Dumnezeu, nu l-a ajutat!"




×
Subiecte în articol: sport steaua gigi Gheorghe Hagi antrenor