x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi: Nu sunt de vină jucătorii pentru rezultatele naţionalei

Hagi: Nu sunt de vină jucătorii pentru rezultatele naţionalei

02 Apr 2009   •   00:00

Fostul internaţional român Gheorghe Hagi a declarat, astăzi, că nu sunt de vină jucătorii antrenaţi de Victor Piţurcă pentru rezultatele slabe din ultimul timp, ci oamenii care nu au ştiut ce să le ceară. Hagi a comentat şi ultimele evenimente în care a fost implicat finanţatorul grupării din Bulevardul Ghencea, Gigi Becali: "Nu e bine, îmi pare rău. Mai mult nu spun. Trebuie să fim corecţi, suntem oameni".

"Nu sunt de vină jucătorii, nu trebuie să mergem la ei. Ei sunt ca şi copiii, când greşesc nu sunt ei de vină, ci mama sau tata. Trebuie să avem un proiect, să ştim ce să le cerem jucătorilor. Lucrurile mari se fac când lumea e unită. N-am fost de acord niciodată când s-a spus că plecăm cu şansa a doua undeva. V-o spune un fost căpitan care a intrat pe teren crezând în şansa lui. Trebuie să muncim şi să fim organizaţi bine. Probabil, din cauza asta am avut rezultatele astea în ultimul timp, mai rar bune. Mă refer aici şi la rezultatele de la juniori, nu numai la echipa mare. Sunt ceilalţi mai sus, peste mine, care trebuie să decidă soarta fotbalului românesc. Eu tot ce pot să spun este că a fi antrenorul naţionalei este o mare onoare, restul nu ştiu, sunt lucruri care mă depăşesc", a declarat Hagi, citat de Mediafax.

"Fotbalul românesc a avut întotdeauna generaţii bune. Chiar şi această generaţie a demonstrat că are talent. Eu nu consider că este o generaţie ratată, ci una talentată. Este un moment mai special, mai greu, care trebuie analizat foarte bine. Când vine o înfrângere, un eşec, trebuie să se analizeze ce nu s-a făcut bine în trecut. Părerea mea e că am lucrat greşit în ultimii zece ani", a mai spus Hagi. Fostul internaţionalul apreciază că fundaşul stânga Cosmin Contra şi-a făcut datoria pentru echipa României şi trebuie să i se respecte decizia de retragere dintre "tricolori". "Contra este un jucător care a dat mult naţionalei şi a reprezentat România cu succes şi în campionate străine. Este decizia lui de a se retrage, a ajuns la o vârstă, este un jucător matur care ştie ce-şi doreşte", a explicat Hagi.

Fostul antrenor stelist crede că mijlocaşul Cristian Tănase putea să evolueze de mult timp în echipa de seniori a României. "Tănase a fost liderul generaţiei de la lotul de juniori. Eu zic că a ajuns târziu la naţională, se putea întâmpla mult mai devreme. Sunt detalii mici care fac diferenţa", a precizat Hagi.

El a comentat şi ultimele evenimente în care a fost implicat finanţatorul grupării din Bulevardul Ghencea, Gigi Becali, căruia i-a fost percheziţionată locuinţa. "Nu e bine, îmi pare rău. Mai mult nu spun. Trebuie să fim corecţi, suntem oameni", a spus Hagi, care a precizat apoi că nu mai vrea să vorbească despre Becali: "Pentru mine lucrurile s-au încheiat în secunda în care am plecat de la Steaua. A fost o lecţie bună. Trădarea în viaţă este cel mai mare păcat".

Gheorghe Hagi a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă în care a anunţat lansarea celei de-a doua ediţii a Cupei care îi poartã numele, destinată copiilor între 10-12 ani. Competiţia, la nivel naţional, este împărţită pe şapte zone, urmând să existe câte un turneu pentru fiecare zonă, dar şi o competiţie finală, la Constanţa, care va reuni 16 echipe. Costurile competiţiei "Cupa Hagi", care are un buget de peste 200.000 de euro, vor fi suportate de Fundaţia Gheorghe Hagi şi de sponsorii implicaţi în proiect.

 

×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi