x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal / Franţa se impune la Paris-Bercy, România iese onorabil din turneul nordic

Handbal / Franţa se impune la Paris-Bercy, România iese onorabil din turneul nordic

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Ian 2009   •   00:00
Handbal  / Franţa se impune la Paris-Bercy, România iese onorabil din turneul nordic

Echipa masculină de handbal a Franţei, adversara României la Campionatul Mondial din Croaţia, a câştigat turneul de la Paris-Bercy, învingând cu scorul de 32-30 (16-13)Rusia  în finala competiţiei. În schimb, România a pierdut onorabil, 29-32 în faţa puternicei echipe a Danemarcei. Franţa şi România se vor întâlni sâmbătă, 17 ianuarie, la Osijek, în meciul de debut la CM din Croaţia, din Grupa A a competiţiei făcând parte, totodată, formaţiile Ungariei, Slovaciei, Argentinei şi Australiei.



"Am făcut o primă repriză de vis, dar apoi nu am mai avut suficientă energie, însă este normal după toată această perioadă de pregătire (efectuată din 2 ianuarie la Cap Breton )", a declarat antrenorul francez Claude Onesta la sfârşirul finalei la care au asistat peste 10.000 de spectatori. Onesta a anunţat, la finele jocului contra Rusiei,  a anunţat cu această ocazie componenţa lotului pentru Mondialul croat: Portari: Thierry Omeyer, Daouda Karaboue. Jucători de câmp: Jerome Fernandez, Didier Dinart, Guillaume Gille, Daniel Narcisse, Guillaume Joli, Nikola Karabatic, Christophe Kempe, Franck Junillon, Luc Abalo, Cedric Soraindho, Michaal Guigou, Xavier Barachet, Sebastien Bosquet, Sebastien Ostertag.


România a pierdut în urmă cu o zi meciul susţinut în compania reprezentativei similare a Danemarcei, cu scorul de 29-32. Aceasta a fost cea de-a treia partidă din turneul amical disputat în Danemarca. În primul meci din cadrul turneului danez, România a cedat, vineri, în faţa vicecampioanei olimpice Islanda, cu scorul de 28-34, în timp ce în al doilea meci a trecut de Bosnia, scor 36-31. Pentru reprezentativa antrenată de Aihan Omer testele din Danemarca au fost ultimele înaintea plecării spre Osijek (Croaţia), la Campionatul Mondial, unde echipa României va participa la turneul final, după o absenţă de 14 ani. Delegaţia României va reveni astăzi în ţară, urmând ca timp de trei zile să se pregătească la Reşiţa, iar în 15 ianuarie să plece spre Osijek.

×
Subiecte în articol: sport