x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR • Steaua a răpus ursul rusesc

HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR • Steaua a răpus ursul rusesc

de Vlad Ionescu    |    21 Oct 2008   •   00:00
HANDBAL – LIGA CAMPIONILOR • Steaua a răpus ursul rusesc

Campioana României a învins cu scorul de 34-32 pe Cehovskie Medvedi (Rusia) şi are şanse să devină prima echipă din România care trece de faza grupelor.



Campioana României a învins cu scorul de 34-32 pe Cehovskie Medvedi (Rusia) şi are şanse să devină prima echipă din România care trece de faza grupelor.

În faţa unui adversar care a venit la Buzău din postura de mare favorit, Steaua a făcut cel mai bun joc al său din ultimii ani şi a produs una dintre marile surprize ale Ligii Campionilor. "Militarii" au controlat partida pe întreaga sa durată, conducând chiar şi cu cinci goluri diferenţă, portarul Ivezic (16 intervenţii reuşite), Şania (9 goluri), Nadoveza (7), Novanc (5), Rudic (4), Mazilu (4), Stavrositu (3) şi Georgescu (2) fiind principalii artizani ai succesului echipei antrenate de Nicolae Munteanu. "Am intrat în teren ca să nu ne facem de râs în faţa unei echipe care se confundă cu naţionala Rusiei, dar ne-am concentrat şi în final am obţinut o victorie mare", a declarat căpitanul echipei, Viorel Mazilu. Succesul Stelei, coroborat cu victoria surprinzătoare a lui Cimos Koper (Slovenia) în faţa lui Portland San Antonio (Spania), scor 31-29, face ca toate cele patru formaţii din grupa E să păstreze şanse de calificare. "Înfrângerea lui Portland a complicat mult lucrurile. Oricine poate câştiga grupa, dar la fel de bine poate termina pe ultimul loc", a spus Nicolae Munteanu. Victoria cu Cehovskie l-ar putea determina pe Constantin Cazacu, preşedintele secţiei de handbal a clubului militar, să renunţe la ideea enunţată săptămâna trecută de a aduce un nou antrenor. Schimbările la Steaua au devenit o obişnuinţă în ultimul timp, pe banca tehnică perindându-se în ultimii doi ani nu mai puţin de şase tehnicieni: Vasile Stângă, Radu Voina, Dumitru Berbece, Cornel Oţelea, din nou Berbece şi Nicolae Munteanu.

Clasament

1. Cehovskie    3    2    0    1    101-88    4p
2. Steaua         3    2    0    1     92-96    4p
3. Portland       3    1    0    2     93-95    2p
4. Koper          3    1    0    2     85-92    2p

Etapa următoare (8 noiembrie): Cimos Koper – Steaua şi Portland – Cehovskie

×
Subiecte în articol: sport