x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal / Oltchim Rm. Vâlcea trece de grupele Ligii Campionilor

Handbal / Oltchim Rm. Vâlcea trece de grupele Ligii Campionilor

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Ian 2009   •   00:00
Handbal / Oltchim Rm. Vâlcea trece de grupele Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins duminică, în deplasare, Larvik HK cu 27-25 (13-15). Această victorie a adus, implicit, calificarea în faza a doua a grupelor competiţiei, înaintea ultimei partide din grupa C.Tot în cadrul etapei a V-a, Podravka Koprivnica a învins, sâmbătă, în deplasare, pe Lada Togliatti, cu 34-28.



După un început relativ echilibrat, în minutul 11  Larvik s-a desprins însă pentru prima dată la trei goluri, 6-3. Campioana României a avut probleme la finalizare, astfel că echipa norvegiană a profitat şi a rămas în avantaj confortabil (10-6, min. 19). Larvik şi-a pierdut din "suflu" spre pauză, 11-10 (min. 24), dar a reuşit totuşi să iasă la vestiare în avantaj, 15-13. În prima repriză, Oltchim le-a avut în prim-plan pe Gatzel, precisă de la 7 metri, şi Luca, din acţiune. Repriza secundă a continuat sub semnul echilibrului. Larvik îşi juca ultima şansă de a mai spera la calificarea în faza a doua a grupelor, în timp ce Oltchim era cu gândul la victoria, care i-ar fi adus "biletele" cu un meci înainte de finalul grupei preliminare. Luca a reuşit să egaleze în minutul 39, 18-18, dar apoi Oltchim a ratat câteva oportunităţi excelente de a trece la conducere pentru prima dată. Miza rezultatului şi-a pus amprenta pe aproape fiecare acţiune a celor două echipe, dar aceeaşi Luca a reuşit să aducă avantajul, 20-19 (min. 45), mărit de Lecuşanu, 23-21 (min. 50). Cu trei minute înainte de final, tabela arăta egalitatea, 24-24, iar în ultimul minut, Avădanii a marcat pentru 26-25 şi 27-25. Oltchim a încheiat victorioasă partida, dar şi obţinând calificarea în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor.

Marcatoarele echipei vâlcene au fost: Luca 7 goluri, Avădanii 5, Gatzel 5, Lecuşanu 4, Manea 3, Elisei-Ardean 2, Puşcaşu 1, în timp ce de la Larvik s-a remarcat Riegelhuth, autoare a 12 goluri. În meciul tur, la Rm. Vâlcea, Oltchim s-a impus în faţa nordicelor, cu 33-29. Clasamentul grupei C este următorul: Oltchim 6 puncte, Podravka 6 puncte, Larvik 4 puncte, Lada Togliatti 2 puncte. Larvik şi Lada sunt eliminate din competiţie, în timp ce rezultatului ultimului meci, dintre Oltchim şi Podravka va stabili clasarea pe primele două poziţii, vâlcencele fiind însă deja calificate în faza a doua a grupelor. Meciul va avea loc la Rm. Vâlcea, în 18 ianuarie. Tragerea la sorţi a celor două grupe principale va avea loc în 20 ianuarie, la Viena.

×
Subiecte în articol: sport oltchim