x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal:Radu Voina e alesul

Handbal:Radu Voina e alesul

de Vlad Ionescu    |    17 Sep 2008   •   00:00

Fostul internaţional Radu Voina este, începînd de ieri, noul antrenor al reprezentativei feminine de handbal. Mandatul său se întinde pe o durată de patru ani.



Fostul internaţional Radu Voina este, începînd de ieri, noul antrenor al reprezentativei feminine de handbal. Mandatul său se întinde pe o durată de patru ani.
Deşi şi-a dorit un tehnician străin la cîrma echipei naţionale, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a fost nevoit să accepte în cele din urmă o soluţie internă. După ce în ultimele zile s-a lovit de refuzurile unor antrenori precum suedezul Thomas, slovenul Tone Tiselj şi germanul Armin Emrich, Consiliul de Administraţie a trebuit să aleagă între Radu Voina şi Mariana Tîrcă, primul avînd cîştig de cauză cu 13 voturi pentru 3 împotrivă şi o abţinere. “Sîntem înaintea unui examen dificil, Campionatul European din Macedonia, iar reunirea echipei va avea loc la 6 octombrie. De aceea pot spune că pregătirea nu e scurtă, ci inexistentă. Obiectivul nostru trebuie să fie unul îndrăzneţ şi, personal, consider că dacă această generaţie de aur nu va obţine o medalie sau cel mult locul patru, va fi o generaţie pierdută”, a declarat Voina. Pînă la 22 septembrie, acesta va trebui să-şi aleagă secundul, Mariana Tîrcă părînd interesată de o astfel de colaborare. Voina se află la prima experienţă în handbalul feminin. Pînă acum, el a pregătit doar echipe de băieţi, cea mai mare performanţă a sa fiind medalia olimpică de bronz cucerită cu naţionala masculină în 1984, la Los Angeles.

×
Subiecte în articol: sport