x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încă o demonstraţie

Încă o demonstraţie

de Marius Mihalcea    |    27 Iun 2008   •   00:00
Încă o demonstraţie

SEMIFINALE  ●  Germania – Turcia 3-2
Parcă veche de cînd lumea, axioma potrivit căreia atunci cînd joacă prost, nemţii ajung în finală, iar cînd evoluează bine, cîştigă titlul, şi-a probat iarăşi veridicitatea miercuri seară, pe St. Jakob-Park din Basel.



SEMIFINALE  ●  Germania – Turcia 3-2
Parcă veche de cînd lumea, axioma potrivit căreia atunci cînd joacă prost, nemţii ajung în finală, iar cînd evoluează bine, cîştigă titlul, şi-a probat iarăşi veridicitatea miercuri seară, pe St. Jakob-Park din Basel.

Turciei, probabil cea mai frumoasă echipă a turneului final, nu i-a mai mers ulciorul la apă şi contra Germaniei. Elevii lui Fatih Terim au ratat accesul în finală la capătul unui meci pe care l-au pierdut în ultimul minut, exact cum le cîştigaseră ei pe precedentele trei, cu Elveţia, Cehia şi cu Croaţia.

REACŢII. Philipp Lahm, marcatorul golului care a calificat Germania în finala lui Euro 2008, a spus: "Este cea mai importantă reuşită din viaţa mea. După greşeala pe care am făcut-o la golul de 2-2 al turcilor nu am cedat şi am continuat să cred în mine şi în echipă. Oricum, turcii au fost incredibili, ar fi meritat la fel de mult ca noi să fie în finală". "E o bucurie imensă, însă sîntem epuizaţi, energia ne-a rămas la Basel. Aştept cu nerăbdare finala", a declarat căpitanul Germaniei, Michael Ballack. "Sînt mîndru de ceea ce am realizat la acest turneu final. Regret că nu ne-am calificat în finală, dar cred că tot poporul turc este mîndru de noi", a spus portarul Turciei, Rustu, care şi-a anunţat retragerea de la naţională.

EXUBERANŢĂ
"A fost o bătălie fantastică, dramatică, dar am fost puternici şi am avut moralul necesar pentru a reveni şi a înscrie al treilea gol. Turcii s-au prezentat foarte bine din punct de vedere tehnic, însă noi am ştiut să fim eficienţi, am reuşit să marcăm de trei ori fără să fi avut prea multe ocazii"

Joachim Low - selecţioner Germania

REGRET
"Mă mîndresc cu fotbaliştii mei, care au jucat din suflet. Au arătat pe teren tehnică, tactică, inteligenţă. Părăsim turneul la care am fost cea mai interesantă echipă. Aşa este fotbalul. Mai era puţin pînă la finală. Dacă am fi ajuns în prelungiri, rezultatul acestei partide ar fi putut fi altul"

Fatih Terim - selecţioner Turcia

Terim pleacă

Fatih Terim doreşte să se retragă de la cîrma naţionalei ţării sale. "Voi avea o discuţie cu preşedintele Federaţiei şi îi voi spune că renunţ. Am precizat acum cîtva timp că nu voi mai antrena Turcia. Sînt un om care îşi respectă promisiunile, aşa că mai mult ca sigur voi prelua o echipă de club din Europa", a declarat selecţionerul Turciei, care a mai pregătit în trecut, printre altele, echipe de calibru precum Galatasaray, AC Milan şi Fiorentina.

×
Subiecte în articol: sport