x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Il Luce, încă o finală

Il Luce, încă o finală

de Delia Gomoescu    |    15 Mai 2009   •   00:00
Il Luce, încă o finală
Sursa foto: SERGEI SUPINSKY/AFP

După ce au trecut de Dinamo Kiev în semifinalele Cupei UEFA, Mircea Lucescu (foto) şi Şahtior Doneţk şi-au eliminat marii rivali şi din Cupa Ucrainei.



În penultimul act al competiţiei, "minerii" au învins cu 1-0 în urma unui gol marcat cu 7 minute înainte de final de polonezul Lewandowski. Dacă Răzvan Raţ a fost integralist la Şahtior, de partea cealaltă Cernat şi Ghioane nu au evoluat. În finala care va avea loc la 31 mai, formaţia din Doneţk o va întâlni pe Vorskla Poltava. Deşi numele adversarei nu spune prea multe, Mircea Lucescu este convins că meciul nu va fi deloc unul uşor.

Cât despre jocul cu Dinamo, tehnicianul român crede că echipa sa s-a impus datorită răbdării de care a dat dovadă. "Eram convins că Dinamo Kiev va aduce în teren o enormă dorinţă de victorie, pentru că era o chestie nu de calificare, ci de prestigiu. Au jucat aşa cum mă aşteptam, foarte bine organizaţi. Dar noi am câştigat pentru că am ştiut să avem răbdare. În general, când ai răbdare, eviţi panica, precipitarea, şi echipa rămâne concentrată şi atentă. Pentru noi era importantă victoria, fiindcă ne permite să lucrăm cu entuziasm pentru finala Cupei UEFA, cu Werder Bremen", a precizat Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport