x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport În efectiv complet

În efectiv complet

de Marius Mihalcea    |    03 Iun 2009   •   00:00
În efectiv complet
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Fundaşul dreapta Cristian Săpunaru, care a absentat de la primul antrenament condus la naţională de Răzvan Lucescu, s-a alăturat ieri restului tricolori. Ţinut pe margine de o accidentare, închizătorul Costin Lazăr va intra şi el azi în programul echipei.



Chiar dacă a fost prezent la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, Costin Lazăr nu s-a putut antrena deloc luni, el suferind o recidivă a unei mai vechi leziuni la ligamentele unui genunchi, în vreme ce Săpunaru a ratat prima şedinţă de pregătire a lui Lucescu jr, deoarece a sosit în cantonament abia spre seară.

Dintre aceştia, proaspătul câştigător al campionatului şi al Cupei Portugaliei, trofee obţinute cu FC Porto, va fi mai mult ca sigur titular în partida cu Lituania, el devenind fundaşul dreapta numărul unu al echipei naţionale după retragerea veteranului Cosmin Contra.

COMBINATĂ TINERI - "BĂTRĂNI"
Referitor la componenţa primului unsprezece pe meciul de sâmbătă (ora 21:00), de la Marijampole, Răzvan Lucescu a subliniat încă de la prima sa conferinţă de presă susţinută în calitate de selecţioner al echipei naţionale faptul că va încerca să păstreze un echilibru între numărul jucătorilor tineri şi cel al fotbaliştilor din garda veche, cu mai multă experienţă.

"Reconstrucţia nu înseamnă neapărat să băgăm pe teren doar tineri de 21 de ani, fiindcă asta nu ne garantează nimic. La amicale vom chema însă şi tineri sau debutanţi", a ţinut să sublinieze Lucescu jr. În această situaţie, cel mai probabil, noul selecţioner va miza contra Lituaniei pe: Dani Coman - Săpunaru, D. Goian, Chivu, Raţ - Mara, T. Ghioane, Cr. Tănase, Fl. Costea - Marica, Dănciulescu.

Dintre aceştia, Săpunaru, Goian, Chivu, Raţ şi Marica au fost convocaţi în mod constant la echipa naţională şi pe timpul mandatului lui Victor Piţurcă.


"George Galamaz e în formă"
Convocarea în premieră la echipa naţională a fundaşului central al Unirii Urziceni, George Galamaz, nu l-a luat deloc prin surprindere pe impresarul Victor Becali. "Răzvan ştie cel mai bine ce echipă va face, cum va juca. E prea devreme să ne dăm cu părerea despre lotul făcut. Prezenţa lui Galamaz nu mă surprinde, pentru că e cel mai în formă fundaş central din ţară. Apostol e un jucător bun, pe Roman Răzvan îl cunoaşte foarte bine, Dănănae a mai fost convocat, iar Dănciulescu merită să fie la naţională", a spus Becali.


Mutu vrea să rămână la Fiorentina
Corform site-ului oficial al echipei Fiorentina, Adrian Mutu şi-a exprimat dorinţa de a continua şi în sezonul viitor la gruparea "viola". Internaţionalul român s-a întâlnit luni cu directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, căruia i-a transmis că intenţionează să rămână la formaţia din Serie A, la discuţie participând şi agentul jucătorului, Alessandro Moggi. Recent, mai multe cluburi au anunţat că vor să-l transfere pe "Briliant", printre care noua campioană a Germaniei, VfL Wolfsburg, Bayern München şi Galatasaray Istanbul.

×
Subiecte în articol: sport