x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Infrăngere

Infrăngere

de Vlad Ionescu    |    18 Oct 2007   •   00:00
Infrăngere
Sursa foto: MIRCEA ROSCA (C)/

Romănia a pierdut, 24-25, meciul cu Franţa, in ziua a doua a Cupei Mondiale de la Aarhus. Pentru a spera la calificarea in semifinale, tricolorele sunt obligate să invingă Norvegia.

HANDBAL - 24-25 cu Franţa la Cupa Mondială


Romănia a pierdut, 24-25, meciul cu Franţa, in ziua a doua a Cupei Mondiale de la Aarhus. Pentru a spera la calificarea in semifinale, tricolorele sunt obligate să invingă Norvegia.

Vicecampioanele lumii au inceput foarte prost partida, părănd hipnotizate de paradele senzaţionale ale portarului francez Valerie Nicolas. Nici măcar un time-out cerut devreme de antrenorul Gheorghe Tadici nu a reuşit să le trezească la realitate, astfel că Franţa s-a desprins uşor la 4-0 şi 8-3. Fără gol din acţiune in primele 12 minute, romăncele şi-au revenit in partea a doua a reprizei intăi, reuşind să egaleze la 9 şi la 10, insă la pauză Franţa conducea cu 13-10.

RECUPERARE. La reluare, Tadici a trimis-o in extrema stăngă pe Ramona Maier, in locul Valentinei Elisei, iar apărarea s-a organizat mult mai bine, obligăndu-le pe franţuzoaice să greşească. Şansa părea să ne surăndă, pentru că in minutul 51 tabela indica 23-21 pentru noi, insă finalul de meci ne-a fost fatal. In timp ce fetele noastre nu au mai inscris decăt un gol, adversarele au făcut-o de patru ori, chiar şi cu două jucătoare eliminate. Pentru Romănia au marcat: Maier (5), Neagu (3), Beşe (3), Nechita (3), Lecuşanu (3), Meiroşu (2), Vădineanu (2), Elisei (1), Gălcă (1) şi Brădeanu (1). In urma acestui eşec, Romănia, finalistă la ediţia precedentă, nu mai are decăt o şansă să ocupe unul dintre primele două locuri in grupa B, care asigură calificarea in semifinale, şi anume ca astăzi (ora 19:00, in direct la Sport.ro) să bată Norvegia.

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport