x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inspiraţia lui Bergodi

Inspiraţia lui Bergodi

de Daniel Stan    |    03 Aug 2009   •   00:00
Inspiraţia lui Bergodi
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Grecul Kapetanos, întrodus în minutul 60, a salvat din nou Steaua, care la Piatra Neamţ nu a mai etalat acelaşi joc precum cel din partidele susţinute în Europa League.



Trei succese consecutive în Europa League pentru noua echipă a Stelei din "era Bergodi" îi dădeau favoriţi pe "roş-albaştri" în disputa de aseară de la Piatra Neamţ, în faţa Ceahlăului. Mai mult, gruparea din Ghencea a avut în faţă o nou-promovată a cărei medie de vârstă este sub 22 de ani. Steaua a suferit foarte mult în prima repriză, Dorin Goian salvând de pe linia porţii la o greşeală a lui Tătăruşanu. Încet, încet, tinerii jucători ai lui Florin Marin au trecut peste trac şi au pus mari probleme în jumătatea Stelei, care a suferit în ofensivă, Bogdan Stancu fiind inexistent. Bergodi nu a schimbat decât după o oră, Kapetanos intrând în locul lui Stancu, însă lâncezeala a continuat în jocul stelist. În minutul 80 însă, grecul Kapetanos a salvat din nou Steaua, la fel cum a făcut-o de nenumărate ori şi în sezonul trecut, iar patronul Gigi Becali poate spune că "Beethoven", alias Bergodi, aşa cum l-a alintat pe tehnicianul italian, a mai compus o simfonie. Toja a făcut 2-0 ('90) şi a închis meciul.

MULŢUMIT
"Nu puteau copiii ăştia să reziste un meci întreg în faţa Stelei. Era logic să intre Kapetanos. Un meci câştigat înseamnă trei puncte şi nu mai ai ce să comentezi. Pe arbitrul Haţegan l-a educat. S-a văzut că în acest meci atunci când atingi glezna este fault", a declarat la final Gigi Becali.

Spaniol la retur

În partida retur din turul 3 peliminar al Europa League, de la Motherwell, care se va desfăşura joi, de la ora 21:45 (Pro TV, în direct), Steaua va fi arbitrată de o brigadă din Spania. Astfel, UEFA a decis ca jocul să fie condus de Carlos Clos Gomez, ajutat de "asistenţii" Juan Gallego Galindo şi Luis Fernando Marco Martinez. Atacantul scoţienilor John Sutton a declarat referitor la meciul retur: "Dacă vom înscrie repede, vom pune probleme. Dar oricum, cu toată dezamăgirea, experienţa din Europa League a fost nemaipomenită pentru noi".

Rugăciunea lui Gigi
Patronul grupării din Ghencea, Gigi Becali, nu avea emoţii înaintea partidei de aseară cu nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamţ. "Va fi un antrenament pentru Steaua, nu-mi fac probleme la acest meci", a spus finanţatorul "roş-albaştrilor". Totuşi, deşi Gigi Becali s-a rugat ieri după-amiază la o mănăstire din apropiere, a trăit cu emoţii meciul de sub Pietricica. În tribuna oficială a fost prezent şi preşedintele de onoare al formaţiei nemţene, Gheorghe Ştefan, care nu a rămas decât cu satisfacţia reţetei financiare din "duelul" cu Steaua, tribunele fiind arhipline.

×
Subiecte în articol: sport ceahlĂul - steaua