x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Istorie pentru Barça

Istorie pentru Barça

de Daniel Stan    |    29 Mai 2009   •   00:00
Istorie pentru Barça
Sursa foto: /REUTERS

După succesul în faţa lui Manchester United în finala Ligii Campionilor, 2-0 pe "Olimpico" din Roma, goluri Eto'o şi Messi, FC Barcelona a desăvârşit un sezon total, în care a mai adăugat titlul naţional şi Cupa Spaniei.



La doar 38 de ani, a venit vara trecută de la echipa secundă în locul lui Frank Rijkaard după un sezon ratat al Barcelonei. A început slab, însă conducerea a mers pe mâna lui.

Miercuri seară, la Roma, Pep Guardiola a intrat în istorie. "A fost un vis pe care l-am îndeplinit", a declarat Guardiola. La rândul său, căpitanul grupării "blau-grana", Carles Puyol, a precizat:
"Un an istoric pentru Barcelona. Manchester a dominat în primele minute, dar asta doar până la primul gol al nostru. Apoi am fost mai liniştiţi şi ne-am putut face jocul. Am dat totul pentru a câştiga şi dedic victoria suporterilor noştri, care au luptat şi au suferit alături de noi".

De partea cealaltă, tehnicianul "diavolilor", Alex Ferguson, a recunoscut superioritatea Barcei:
"Primul gol al lor a fost ucigaş. Dacă îi dai mingea Barcelonei, o ţine toată noaptea. Au fost superiori, au meritat trofeul".

COŞMARUL ENGLEZILOR
Presa engleză a criticat pe Manchester. "Messi a cucerit pe United, care chiar a meritat să piardă finala", a titrat The Mirror, sau "Visul lui Ferguson s-a ruinat", a punctat şi The Sun.

La Barcelona, peste 100.000 de fani au sărbătorit până în zorii zilei de joi, însă fiesta s-a lăsat cu 119 arestaţi şi 153 de răniţi, dintre care 23 de persoane au fost transportate la spital.

×
Subiecte în articol: sport