x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Kimi Raikonen iese din Formula 1

Kimi Raikonen iese din Formula 1

18 Noi 2009   •   00:00
Kimi Raikonen iese din Formula 1

Finlandezul Kimi Raikkonen nu va participa la Campionatul Mondial de Formula 1 în sezonul viitor. Decizia pilotului vine după ce negocierile cu echipa McLaren au eşuat: "Alegerea pentru Formula 1 în sezonul viitor era McLaren sau nimic", a declarat managerul Steve Robertson pentru cotidianul finlandez Turun Sanomat.



"Kimi şi McLaren nu au ajuns la un acord, deci el nu va evolua în Formula 1 anul viitor. Kimi are încă dorinţa de a pilota. Un an gol nu înseamnă nimic. Vrem să găsim un loc pentru Kimi unde va putea disputa campionatul pentru a-l câştiga", a afirmat managerul pilotului finlandez. După debutul la Sauber, Räikkönen, în vârstă de 30 de ani, a pilotat pentru McLaren timp de cinci sezoane, între 2002 şi 2006, apoi angajându-se la Ferrari, echipă alături de care a câştigat titlul de campion mondial al piloţilor în 2007 şi unde a disputat sezoanele 2008 şi 2009.

Ferrari a anunţat că înţelegerea cu Räikkönen nu va fi prelungită în 2010, preferându-l în locul finlandezului pe spaniolul Fernando Alonso. "Kimi va lipsi Formulei 1. El s-a luptat cu Ferrari, care a oprit programul de dezvoltare al monopostului în această vară, aşa cum doar cei mai buni piloţi ştiu să lupte", a declarat Robertson.

×
Subiecte în articol: sport