x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La masa bogaţilor

La masa bogaţilor

de Vlad Ionescu    |    02 Oct 2007   •   00:00
La masa bogaţilor

Căştigătoare a le turneului de la Rămnicu-Vălcea, "galacticele" lui Gheorghe Tadici au acces in grupele celei mai tari competiţii intercluburi din lume.

HANDBAL - Oltchim s-a calificat in Liga Campionilor


Căştigătoare a le turneului de la Rămnicu-Vălcea, "galacticele" lui Gheorghe Tadici au acces in grupele celei mai tari competiţii intercluburi din lume.

Â

La o săptămănă după ce a cucerit Supercupa Europei, Oltchim a ocupat primul loc in turneul de calificare in grupele Ligii Campionilor, după ce a invins in meciul decisiv pe Byasen Trondheim (Norvegia), cu scorul de 30-22. "Fetele au demonstrat valoare, dăruire şi profesionism. Am avut o lună extraordinar de grea, cu 11 meciuri dificile. Sper să ieşim din grupele Ligii", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. Oltchim readuce handbalul feminin din Romănia in Liga Campionilor după şase ani, ultima echipă care a reuşit acest lucru fiind Silcotub Zalău, in 2001, tot cu Tadici pe bancă. Oltchim va evolua in grupa D, alături de Viborg (Danemarca), Buducnost (Muntenegru) şi FTC Budapesta (Ungaria).

Â

EŞEC. Echipa masculină HCM Constanţa a debutat cu stăngul in grupa B a Ligii Campionilor, fiind invinsă in deplasare, scor 33-25, de Hammarby (Suedia). In celălalt meci din grupă, THW Kiel (Germania), deţinătoarea trofeului, a intrecut cu 34-32, in deplasare, pe Montpellier (Franţa). In Cupa Cupelor, Steaua a pierdut, in deplasare, scor 29-28, meciul cu Wisla Plock (Polonia), dar diferenţa de un gol poate fi recuperată in returul programat la 7 octombrie, la Chiajna. In schimb, in Cupa EHF, băieţii de la Dinamo au invins acasă, pe AEK Atena (Grecia), cu 36-22, iar fetele de la HCM Baia Mare au căştigat, tot pe teren propriu, meciul cu Skovde (Suedia), scor 23-13, ambele echipe fiind favorite la calificare.

vlad.ionescu@jurnalul.ro

Â

Â

×
Subiecte în articol: sport