x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La tranta cu scotienii

La tranta cu scotienii

02 Noi 2004   •   00:00

Dupa ce a castigat cu 3-0 in tur, echipa antrenata de Mircea Lucescu vrea sa invinga si astazi la Glasgow. Meciul va fi transmis in direct de Pro TV, de la ora 21:45.

DELIA GOMOESCU

INTRE BRAZILIENI. Autor a doua goluri in meciul tur, de la Donetk, brazilianul Matuzalem (dreapta) l-a depasit net pe compatriotul sau Juninho
Sahtior Donetk joaca in aceasta seara pe Celtic Park din Glasgow un meci decisiv pentru viitorul sau in Europa. O victorie nu numai ca le-ar asigura "minerilor" practic locul 3, care i-ar duce in Cupa UEFA, dar i-ar mentine, cel putin teoretic, "in carti" si pentru o calificare in optimile Ligii. Un esec ar complica insa situatia ucrainenilor, care vor fi nevoiti sa se bata pana la capat cu scotienii pentru un loc in a doua competitie continentala.

INCERTITUDINE. Echipa lui Mircea Lucescu vine dupa un succes categoric in tur, 3-0 la Donetk. O partida din care Ciprian Marica a iesit cam sifonat, romanul nefiind nici acum recuperat complet. "Marica nu a mai jucat de la intalnirea cu Celtic. Atunci a fost lovit destul de tare si abia si-a reluat antrenamentele. Inca nu stiu daca el va fi apt de joc", a spus Lucescu. In timp ce atacantul roman al lui Sahtior are totusi sanse sa revina, alti doi jucatori ai "minerilor", Razvan Rat si Brandao, sunt indisponibili.

ATU. Antrenorul roman se bazeaza insa pe faptul ca si adversarii au probleme, Chris Sutton fiind si el accidentat. "Sutton este unul dintre cei mai buni jucatori ai lui Celtic. Faptul ca el nu joaca reprezinta un avantaj pentru noi", a adaugat Lucescu.

MECI DE FOC
In cealalta confruntare a grupei F, Barcelona trebuie sa-si ia revansa in fata lui AC Milan, dupa ce "rossonerii" au invins cu 1-0 acum doua saptamani. Catalanii stiu ca, daca nu castiga, iar Sahior obtine cele trei puncte, lucrurile se complica pentru ei. Campioana Italiei are insa punctaj maxim, iar o noua victorie i-ar asigura practic locul 1. "Experienta ne spune ca intotdeauna e bine sa lamuresti lucrurile cat mai repede posibil", a spus Paolo Maldini (foto dreapta). In alta ordine de idei, in afara romanilor de la Sahtior, alti doi conationali sunt implicati in aceasta seara in Liga Campionilor, ambii in confruntarea de la Londra dintre Arsenal si Panathinaikos. Unul este Dumitru Mitu, jucatorul formatiei elene, iar celalalt, Ion Craciunescu. Seful CCA a fost delegat de UEFA ca observator de arbitri la confruntarea de pe "Highbury".

TABLOUL MECIURILOR DE AZI
Grupa E
  • Arsenal - Panathinaikos
    Arbitru: Medina Cantalejo (Spania)
  • PSV Eindhoven - Rosenborg
    Arbitru: Dauden Ibanez (Spania)

    Grupa F
  • Barcelona - AC Milan
    Arbitru: Urs Meier (Elvetia)
  • Celtic - Sahtior Donetk
    Arbitru: Eric Poulat (Franta)

    Grupa G
  • Werder - Anderlecht
    Arbitru: Massimo Busacca (Elvetia)
  • Inter Milano - Valencia
    Arbitru: Valentin Ivanov (Rusia)

    Grupa H
  • TSKA Moscova - Chelsea
    Arbitru: Massimo De Santis (Italia)
  • FC Porto - Paris St. Germain
    Arbitru: Stuart Dougal (Scotia)
  • ×
    Subiecte în articol: sport arbitru