x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lance al VII-lea

Lance al VII-lea

de Delia Gomoescu    |    26 Iul 2005   •   00:00
Lance al VII-lea

Cu sapte victorii in Marea Bucla, Armstrong a intrat in istoria ciclismului, iar recordul sau pare imposibil de egalat.

De sapte ori "rege" in Franta! Impresionanta cariera a lui Lance Armstrong s-a incheiat duminica pe Champs-Elysees cu o noua victorie in Marea Bucla. Dar americanul este mai mult decat un sportiv invingator. El insusi reprezinta triumful vietii.

LUPTATOR. Nascut la 18 septembrie 1971 la Dallas, Lance a devenit profesionist in 1992, avand viitorul in fata. Patru ani mai tarziu, primeste insa cea mai mare lovitura a existentei sale: este diagnosticat cu cancer testicular! Boala care nu iarta pe nimeni se extindea rapid si se parea ca finalul este aproape. Dar Lance a fost intotdeauna un luptator.

"Vreau sa mor la 100 de ani, cu steagul american pe umeri si cu steaua texana pe casca, coborand Alpii pe bicicleta la 75 de mile pe ora. Vreau sa trec ultima mea linie de sosire, iar sotia mea si cei zece copii sa ma astepte aplaudand...", spunea texanul in biografia sa. Dorinta de a invinge a fost atat de mare, incat a mers chiar si 80 de kilometri pe bicicleta in plin proces de chimioterapie.

UNIC. Apoi, incet-incet, zilele senine au revenit. In 1999 a urcat pentru prima data pe "tron" in Franta. Si a domnit timp ce sapte ani. Nici unul dintre rutierii de legenda ai Turului nu a izbutit o asemenea performanta. Anquetil, Hinault, Merckx si Indurain au adunat doar cate cinci succese.

INTRE FAMILIE SI POLITICA
In varsta de 34 de ani, Lance a decis ca este timpul sa se retraga. Texanul vrea sa petreaca mai mult timp alaturi de familie. "Am vrut ca ultima imagine a copiilor mei despre tatal lor sportiv sa fie aceea a unui campion cu tricoul galben pe umeri. Sper ca saptamana de vacanta care urmeaza sa fie prefata a ceea ce va fi viata mea in urmatorii 50 de ani", a spus Lance. Iar cei trei copii, gemenele Isabelle si Grace si fratele lor mai mare, Luke, dar si iubita sa, Sheryll Crow, nu pot decat sa se bucure. In viitor, Armstrong nu a exclus posibilitatea de a se implica in politica: "Poate voi candida pentru postul de guvernator". Americanul a fost felicitat telefonic chiar de presedintele George W. Bush.
×
Subiecte în articol: sport lance