x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lavric, aur la 800 m

Lavric, aur la 800 m

de Vlad Ionescu    |    14 Iul 2008   •   00:00
Lavric, aur la 800 m

ATLETISM  ●  Campionatul Mondial de juniori
Semifondista Elena Lavric a adus României a doua medalie de aur la CM de la Bydgoszcz (Polonia), după cea cucerită de Bianca Perie la aruncarea ciocanului. Ea a cîştigat de o manieră entuziasmantă proba de 800 m.



ATLETISM  ●  Campionatul Mondial de juniori
Semifondista Elena Lavric a adus României a doua medalie de aur la CM de la Bydgoszcz (Polonia), după cea cucerită de Bianca Perie la aruncarea ciocanului. Ea a cîştigat de o manieră entuziasmantă proba de 800 m.

După 14 ani, ţara noastră are o nouă campioană mondială de junioare la 800 m. Elena Lavric s-a impus clar în cursa celor două ture de stadion, cu un timp excelent, 2:00.06, care reprezintă totodată şi un nou record al competiţiei. Eleva antrenoarei Viorica Pintilie şi-a îmbunătăţit cu aproape trei secunde cea mai bună performanţă a carierei, lipsindu-i doar şase sutimi pentru a îndeplini baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing. "Sînt foarte fericită. Am avut ceva emoţii la început, cînd am văzut cît de tare a plecat alergătoarea din Turcia, dar am reuşit să stau lîngă ea. Nu mă aşteptam să obţin un timp atît de bun. Dedic această victorie familiei şi abia aştept să ajung acasă să sărbătorim împreună", a declarat proaspăta campioană a lumii. Viorica Pintilie îşi caracterizează astfel eleva preferată: "Are un moral foarte bun. Ştie să se adapteze la ritmul impus de alţii, dar poate să şi conducă atunci cînd e cazul". Iar Lavric exact asta a făcut în finală.

PALMARES. La doar 17 ani, Elena şi-a trecut în palmares al treilea succes important din scurta ei carieră, după ce anul trecut a fost campioană mondială de cadete şi campioană europeană de junioare. Cursa excelentă a Elenei Lavric nu îi putea lăsa indiferenţi pe impresarii veniţi la Bydgoszcz, la vînătoare de talente. Ea a fost contactată imediat de reprezentanţii firmei Global Sports Communication, care aparţine olandezului Jos Hermens. Acesta este unul dintre cei mai importanţi manageri din atletism, care a lucrat sau lucrează cu sportivi celebri, printre care şi multipla campioană olimpică, mondială şi europeană Gabriela Szabo. La Bydgoszcz, Lavric ar fi vrut să concureze şi la 400 m, distanţă pe care este la fel de bună, dar programul concursului nu i-a permis acest lucru. A participat însă la ştafeta de 4x400 m, unde, în ciuda eforurilor pe care le-a făcut în ultimul schimb, nu a putut califica echipa României în finală. În penultima reuniune, Cristina Sandu a ocupat locul 9 la lungime, cu 5,99 m, iar Diana Dumitrescu a fost a 11-a la heptatlon, cu 5.420 de puncte, record personal.

×
Subiecte în articol: sport lavric