x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Letonia, marea surpriza

Letonia, marea surpriza

21 Iun 2004   •   00:00

Letonia a confirmat evolutia buna din meciul cu Cehia, cand a fost invinsa doar in ultimele minute, opunand o buna rezistenta impotriva Germaniei.

FAVORIZATA. Vicecampioana mondiala nu si-a confirmat statutul de favorita, reusind sa-si creeze foarte putine ocazii la poarta lui Kolinko. Mai mult, echipa condusa de Rudi Vöeller a fost salvata de la infrangere de "centralul" Michael Riley, arbitrul englez neacordand balticilor doua penalty-uri clare in repriza secunda, la faulturile comise asupra imprevizibilului Verpakovkis.

PROBLEME. Cu toate acestea, antrenorul german Rudi Völler nu si-a criticat elevii. "Nu este un rezultat rusinos. Letonii au jucat cu o defensiva compacta si acolo am avut mari probleme. Nu am reusit sa patrundem asa cum doream, iar fara gol nu poti invinge", a spus Völler, care a recunoscut ca echipa sa depinde prea mult de jocul lui Ballack. Jucatorii germani au declarat ca sunt siguri ca se vor califica in sferturi, pentru asta avand nevoie de victorie, in ultimul meci din grupa, impotriva Cehiei.

ISTORIE. Selectionerul Letoniei, Aleksandrs Starkovs, era foarte fericit pentru obtinerea primului punct al tarii sale la un Campionat European. "E un rezultat istoric... era sa spun victorie. Sunt fericit si mandru pentru tara noastra. Vrem sa facem inca un meci bun, cu Olanda", a spus Starkovs. Fundasul Zemlinskis a criticat arbitrajul: "Daca s-ar fi dictat un penalty, poate ca acesta ar fi fost decisiv. Cred ca s-ar fi dat lovitura de pedeapsa daca aceeasi greseala ar fi fost facuta in careul nostru". (Ionut Paduraru)

×
Subiecte în articol: sport