x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Libardo Andrade: Îl voi învinge pe Bute prin KO!

Libardo Andrade: Îl voi învinge pe Bute prin KO!

26 Noi 2009   •   00:00

Pugilistul mexican Librado Andrade a declarat, într-un interviu acordat site-ului eastsideboxing.com, că în partida de sâmbătă, contând pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, nu va mai rata şansa de a-l învinge prin KO pe Lucian Bute, aşa cum s-a întâmplat la primul meci.



"Acum, planul meu este să fiu mai rapid încă de la începutul partidei. Ştiu că Bute va fi pregătit şi am sentimentul că va încerca să mă ţină la distanţă de această dată, ca să poată fugi şi să nu stea în faţa mea. Am lucrat mult pentru a contracara această strategie, dacă va fi cazul. Îl voi dărâma puţin câte puţin şi de data aceasta nu voi mai lăsa să-mi scape şansa de a-l face KO", a declarat Andrade.

Mexicanul a adăugat că este pregătit să câştige acest meci, după ce în prima întâlnire cu Bute a fost atât de aproape de victorie. "După meci, când am urmărit înregistrarea, mi-am dorit să mă întorc imediat în sală şi şi învăţ mai multe. Ştiu că, pentru faptul că am fost atât de aproape de victorie data trecută, voi câştiga de data asta. Îl cunosc pe Bute acum şi am foarte multă încredere în mine. Acum vreau să-l înving prin KO, ca să nu mai existe nicio îndoială. Voi încheia acest meci aşa cum trebuia să se încheie primul. Acum am primit această şansă şi nu o voi lăsa să-mi scape. Bute este un pugilist bun, dar îl voi învinge. Îl voi răni şi îl voi opri", a mai spus viitorul adversar al lui Bute.

Referitor la problema arbitrului, după ce la primul meci arbitrul a fost acuzat că l-a numărat prea încet pe Bute, care a căzut la podea în finalul rundei a 12-a, Andrade a spus: "Nu ştiu cine va fi arbitru, dar am încredere că managerul şi promotorul meu, firma Golden Boy, vor alege un arbitru neutru".

Întrebat dacă Lucian Bute se poate compara cu Mikkel Kessler, cu care a avut un alt meci memorabil, în 2007, pugilistul mexican a spus că danezul Kessler este un pugilist mult mai valoros. "Este mai bun din punct de vedere tehnic, mecanic, din toate punctele de vedere. Bute este doar un pugilist ciudat. Bute este diferit de Kessler. Nu este la fel de captivant ca Kessler şi nu luptă la fel de puternic. L-aş pune pe Kessler în fruntea clasamentului la categoria supermijlocie în acest moment", a precizat pugilistul mexican.

Potrivit  cyberpresse.ca, compania Golden Boy Promotions, care promovează imaginea lui Librado Andrade, este interesată deja de organizarea unui al treilea meci între mexican şi Lucian Bute, în cazul în care Andrade reuşeşte să-şi ia revanşa în faţa românului."Bineînţeles că aş fi interesat. Este un meci pe care toată lumea ar vrea să-l vadă, ar deveni o mare rivalitate", a declarat David Itskowitch, reprezentant al firmei Golden Boy Promotions.

De cealaltă parte, antrenorul pugilistului român, canadianul Stephane Larouche, a declarat că nu poate să-şi imagineze un astfel de scenariu. "Poate că vom face o astfel de trilogie cu altcineva", a adăugat Larouche. Lucian Bute va încerca să-şi păstreze centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, împotriva lui Andrade, sâmbătă, în Quebec. Meciul se va disputa cu casa închisă, fiind vândute toate cele 16.000 de bilete puse în vânzare.

Bute şi Andrade s-au întâlnit în 24 octombrie 2008, în Bell Centre din Montreal, când Bute a dominat 11 runde, însă a fost trimis la podea în cea de-a 12-a (şi ultima), iar arbitrul a încheiat lupta când românul s-a ridicat. Astfel, Bute şi-a apărat pentru a doua oară centura mondială, impunându-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat după meci, că arbitrul l-a favorizat pe Bute, încetând să numere atunci când românul se afla la podea. Presa canadiană a scris, tot în acea perioadă, că arbitrul a numărat prea încet şi românul a fost salvat de gongul final.

×
Subiecte în articol: sport