x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 - Cand incepe returul?

Liga 1 - Cand incepe returul?

de Vicentiu Neagoe    |    08 Ian 2007   •   00:00
Liga 1 - Cand incepe returul?
Reluarea sezonului competitional, o adevarata nebuloasa
Desi secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, spune ca reluarea campionatului va avea loc la 24 februarie, cluburile din prima liga sunt intr-o confuzie generala in privinta datei de disputare a etapei cu numarul 20.

Liga profesionista de fotbal a anuntat sambata, prin vocea secretarul general Vali Alexandru, ca data fixata de forul condus de Dumitru Dragomir pentru inceperea returului Ligii 1 este de 24 februarie. Cu toate acestea, site-ul oficial al LPF informeaza ca "data si meciurile vor fi stabilite in primavara 2007". Confuzia afecteaza programul de pregatire al mai multor cluburi, nevoite sa-si schimbe de urgenta planurile pentru aceasta pauza competitionala.

ERORI. Din cele 18 prim divizionare, singura echipa care este la curent cu data corecta a urmatoarei etape este CFR Cluj, pe al carei site oficial apare ziua de 24 februarie. In rest, pe langa faptul ca se afla in stari deplorabile, paginile de internet ale celorlalte competitoare nu anunta nici o data concreta la capitolul "meciul urmator". Cu exceptia Jiului, Rapidului si Universitatii Craiova, care informeaza ca returul va debuta la data de 3 martie. Mai grav este ca Valentin Alexandru a fost contrazis chiar de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a negat ca returul va debuta la 24 februarie. Ulterior, parca realizand ridicolul situatiei, Alexandru a declarat ca superiorul sau a glumit atunci cand a oferit acel raspuns mass-mediei. "Niciodata nu s-a pus problema ca Liga 1 sa se reia in martie si toate echipele trebuie sa fie la curent cu acest lucru", a declarat si presedintele FRF, Mircea Sandu.

PROBLEME. Echipele prim-divizionare se vor reuni incepand de azi si vor fi nevoite sa-si comaseze serios programul de antrenamente. Desi majoritatea conducatorilor din Liga 1 au declarat ca stiau inca de anul trecut ca sezonul se va relua in luna februarie, programul multor echipe a fost dat peste cap. FC National si FC Vaslui sunt doua dintre cluburile care si-au modificat peste noapte turneele de pregatire. "Nu este corect ceea ce se intampla cu reprogramarea startului campionatului. Desi am intrat in UE se pare ca nu ne putem dezice de numele de romani. Ne-au dat peste cap intreg programul, avand in vedere ca noi deja ne cumparaseram biletele pentru Antalya pentru 10 februarie si acum suntem nevoiti sa le anulam si sa cumparam altele. Corect ar fi fost sa fim consultati si noi inainte de a se produce aceasta schimbare", a declarat ieri antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo. Echipele de top vor fi afectate si de faptul ca jucatorii de baza vor fi plecati la echipa nationala, care va sustine la data de 7 februarie meciul amical din Italia.

LAMURIRE
"De la inceperea acestei editii a Ligii 1 se stia ca la 24 februarie 2007 se va relua campionatul. Niciodata nu s-a anuntat ca activitatea fotbalistica se va relua la 3 martie. Totul a fost stabilit inca din vara trecuta.
Valentin Alexandru - secretar general LPF
CONFUZIE
"Datele si meciurile vor fi stabilite in primavara lui 2007"
site-ul oficial al LPF

AZI SE REUNESC OPT ECHIPE
Opt dintre echipele din Liga 1 isi vor relua astazi pregatirile in vederea ultimelor etape din retur. Loturile celor de la Steaua, Rapid, Poli Timisoara, Gloria Bistrita, UTA, Farul, Ceahlaul si FC National se vor reuni in cursul zilei de azi, urmand ca miercuri sa le urmeze exemplul Dinamo, CFR Cluj, FC Vaslui, Otelul, Poli Iasi, FC Arges, Unirea Urziceni si Jiul. Ultimele echipe care isi vor aduna jucatorii sunt Pandurii si Universitatea Craiova, vineri 12 ianuarie. La fel ca in anii precedenti, foarte multe echipe au ales sa-si efectueze partea a doua a stagiului de pregatire in strainatate, alegand tari cu o clima mai blanda, precum Cipru, Grecia, Turcia sau Italia. Cea mai oropsita echipa este Poli Iasi, care este nevoita sa ramana pentru perioada de iarna acasa, la Iasi, din cauza lipsei de fonduri. "Ma uit prin ziare, la stiri si ma crucesc. De unde naiba au astia atatia bani? Noi nu avem bani sa trecem strada si Urziceniul vrea sa-i dea 300.000 de dolari pe an lui Mara. Nu stiu daca noi vom putea sa oferim atat unui jucator. Poate daca sparg eu vreo banca", a declarat antrenorul Ionut Popa.

×
Subiecte în articol: sport februarie liga