x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 / Steaua - Rapid, eurosoc

Liga 1 / Steaua - Rapid, eurosoc

de Mihai Igirosanu    |    16 Sep 2006   •   00:00
Liga 1 / Steaua  -  Rapid, eurosoc

Cu parcursuri fara greseala in Euro-pa, ambele echipe vizeaza victo-ria, fiind impulsionate si de moralul bun capatat dupa reusitele internatio-nale.

Campioana en-titre, Steaua, va primi maine seara, pe Stadionul Lia Manoliu, de la ora 20:30, replica vicecampioanei din sezonul trecut, Rapid, in primul derby al acestei editii. Intalnirea va fi arbitrata de Marian Salomir.

Confruntarea va fi transmisa in direct pe TVR 1, iar biletele au fost puse ieri in vanzare la casele de bilete ale stadioanelor Lia Manoliu si Steaua. Tichetele au urmatoarele preturi: Tribuna 0 - 500.000 ROL, tribuna I - 200.000 ROL, tribuna a II-a - 150.000 ROL, peluze - 50.000 ROL.

LAUDE. Surprinzator, dupa ce in urma cu cateva zile dezgropa- sera din nou securea razboiului, patronii celor doua rivale, Gigi Becali si George Copos, par sa fi revenit la sentimente mai bune chiar inaintea meciului direct de maine seara. "Sunt trist. Am avut sapte ocazii si am marcat un gol. Cu Kiev, Steaua a avut cinci ocazii si a inscris patru goluri. Asta inseamna o echipa adevarata. Imi pare bine ca avem o echipa in Liga Campionilor si sunt sigur ca va merge in primavara europeana", spunea Copos joi seara, dupa meciul sustinut de alb-visinii in Cupa UEFA, cu portughezii de la Nacional. Cateva ore mai devreme, la sosirea din Ucraina, Gigi Becali oferea si el o declaratie neasteptata: "Ma rog la Dumnezeu sa castige si Rapid. Sunt roman si acolo sunt tot romani adevarati, asa ca vreau sa se califice", spunea patronul ros-albastrilor.

DEZVALUIRE. Pentru prima oara, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a facut publice pasiunile. "Sunt stelisto-rapidist. Adica stelist dintotdeauna si rapidist de cand am devenit ministrul Transporturilor. Recunosc ca in meciurile directe tin cu Steaua", a declarat ieri seful statului.

DELEGARE. Arbitrul care va conduce meciul a fost ales prin tragere la sorti, in urna, alaturi de Salomir, mai aflandu-se Augustus Constantin si Alexandru Deaconu. "Am vrut sa fie totul transparent si corect. Am invitat cele dou cluburi la tragere, dar ne-au explicat ca au alte probleme si nu pot veni. Nu stiu daca vor fi multumiti de Salomir. Nu e important numele, ci cum arbitreaza. Sper ca Salomir sa o faca bine duminica", a explicat Gheorghe Constantin, presedintele CCA. Presedintele executiv de la Rapid, Dinu Gheorghe, a afirmat zilele trecute ca "la derby-ul de duminica va fi un arbitraj pro Steaua".
STEAUA
Fara probleme de lot, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, si jucatorii sau sunt concentrati la maximum inaintea meciului cu Rapid. "Meciul cu Rapid va fi foarte greu. Trebuie sa ne concentram acum asupra jocurilor din campionat", a spus Olaroiu. "Ne asteapta doua meciuri infernale. De ele poate depinde titlul, pe care trebuie sa-l castigam ca sa putem evolua si anul viitor in Liga Campionilor", a declarat si mijlocasul Lovin. "Daca vom castiga meciurile cu Rapid si cu Dinamo, vom lua o optiune serioasa pentru castigarea titlului", a spus si portarul Carlos.
RAPID
Giulestenii ar putea sa nu conteze pe stoperul Marius Constantin, incert dupa meciul cu Nacional Madeira, insa ar putea miza, pentru prima oara, pe noua achizitie, atacantul Ionut Mazilu. Fostul atacant al Sportului a revenit joi noapte de la Bologna, acolo unde a fost internat la o clinica privata. "Sunt total recuperat, dar depinde de Razvan Lucescu daca voi juca sau nu", a spus Mazilu. "Se vor intalni doua echipe cu mare experienta, care se cunosc foarte bine. Nu stiu daca Mazilu va juca, cred ca inca e prea devreme", a comentat Razvan Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport steaua rapid