x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - A fost seara lui Drogba

Liga Campionilor - A fost seara lui Drogba

de Delia Gomoescu    |    20 Oct 2006   •   00:00
Liga Campionilor - A fost seara lui Drogba

Nici Ronaldinho si nici Sevcenko n-au fost vedete in partida de miercuri. Ci atacantul ivorian, care cu un gol suberb a adus victoria lui Chelsea in duelul cu detinatoarea trofeului.

Campioana Europei nu traieste clipe prea fericite in actuala editie a competitiei. Barcelona a pierdut, 0-1, pe "Stamford Bridge", in fata lui Chelsea si ramane doar cu 4 puncte in clasament dupa trei etape. In schimb, londonezii au punctaj maxim si drumul spre optimi - mult mai neted.

EROUL. Ivorianul Didier Drogba a fost omul care cu un gol superb a inclinat decisiv balanta in favoarea englezilor. Spre satisfactia antrenorului Jose Mourinho, care a mai castigat un duel cu eternul sau rival, Frank Rijkaard. "A fost un meci dificil, dar noi am jucat bine, atat individual, cat si colectiv. Am meritat cele trei puncte. Vrem sa terminam primii in grupa", a spus portughezul. De partea cealalta, Rijkaard a apreciat partida drept echilibrata, dar a recunoscut ca Chelsea a meritat sa invinga. "Drogba a schimbat cursul meciului. Chelsea este o echipa buna, foarte bine organizata, cu o defensiva foarte buna, excelenta pe contraatac si foarte puternica mental. A meritat sa castige", a spus Rijkaard.

DEDICATII. Jose Mourinho si Didier Drogba au dedicat victoria portarilor Cech si Cudicini, accidentati, dar si unei angajate in varsta de 28 de ani a clubului londonez, decedata intr-un accident rutier. Ivorianul a spus ca i-a fost greu sa joace dupa ce a aflat ca un camion a lovit-o pe Victoria Buchanan, chiar in timp ce aceasta se indrepta catre sediul clubului.
LUCE E DEPARTE
Sahtior Donetk s-a indepartat si mai mult de optimile Ligii Campionilor. Echipa lui Mircea Lucescu a pierdut miercuri, 0-2, la Valencia. La "mineri", Ciprian Marica si Razvan Rat au fost integralisti. Din minutul 76, Sahtior a evoluat in zece jucatori, dupa ce Sviderski a fost eliminat pentru cumul de cartonase. Mircea Lucescu apreciaza ca sansele formatiei ucrainene de a accede in optimi au scazut semnificativ. "Valencia este o echipa cu multa experienta. A jucat mai bine decat noi, nu a facut nici o greseala si a stiut sa profite de erorile noastre. Nu ne ramane decat sa ne concentram pentru locul trei si Cupa UEFA", a spus tehnicianul roman.
AER PENTRU INTER
Inter Milano a izbutit sa isi treaca in cont primele puncte in actuala editie a Ligii, in urma victoriei cu 2-1 din partida cu Spartak Moscova. Doua goluri ale argentinianului Julio Ricardo Cruz si o evolutie senzationala a uruguayanului Alvaro Recoba o mentin "in carti" pe campioana desemnata a Italiei. Renasterea celor doi atacanti, dar si revenirea lui Crespo si simpla prezenta a lui Ibrahimovici l-au facut pe Adriano sa coboare pe locul 5 in topul preferintelor lui Roberto Mancini. Astfel, presa italiana scrie ca schimbul cu Ronaldo, vehiculat inca din vara, ar putea reveni in actualitate, mai ales ca nici "Fenomenul" nu mai face furori la Madrid.
"BINE AI REVENIT, CHIVU!"
Cristi Chivu a fost desemnat de presa italiana cel mai bun jucator in meciul pe care AS Roma l-a castigat cu 1-0 pe terenul lui Olympiakos Pireu. "In sfarsit, Chivu s-a exprimat la adevarata sa valoare. In prima repriza a avut cateva interventii decisive in defensiva, iar in partea a doua a fost foarte aproape de gol. Bine ai revenit!", a scris cotidianul Il Tempo, care i-a acordat romanului nota 7, la fel ca si autorului golului, Simone Perrotta (foto). In opinia lui Chivu, integralist in partida de miercuri, Roma a castigat "cu putin noroc", insa romanul a subliniat ca victoria este cruciala pentru formatia italiana: "Cred ca am fost foarte bine organizati. Urma sa fie dificil pentru noi sa jucam pe un stadion ca acesta, cu suporteri galagiosi si un teren intr-o stare nu foarte buna. Insa, in cele din urma, cu putin noroc, am invins. Trei puncte intr-un astfel de meci sunt fantastice. Vrem sa ajungem departe in competitie, dar trebuie sa avansam pas cu pas". Dupa trei etape, Roma are sase puncte si ocupa locul doi in clasament, in urma Valenciei.

×
Subiecte în articol: sport