x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Au prins ultimul tren

Liga Campionilor - Au prins ultimul tren

de Delia Gomoescu    |    08 Dec 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Au prins ultimul tren

S-a incheiat faza grupelor. Manchester United, Arsenal, FC Porto si Lille sunt ultimele echipe calificate in optimile competitiei, dupa partidele disputate miercuri seara. Liga Campionilor ia pauza pana la sfarsitul lunii februarie.

S-a incheiat faza grupelor. Manchester United, Arsenal, FC Porto si Lille sunt ultimele echipe calificate in optimile competitiei, dupa partidele disputate miercuri seara. Liga Campionilor ia pauza pana la sfarsitul lunii februarie.

"Diavolii" de la Manchester United s-au razbunat pentru eliminarea din sezonul trecut si au invins cu 3-1 Benfica pe Old Trafford. Baietii lui Sir Alex Ferguson n-au fost insa ocoliti de emotii. Nelson a deschis scorul pentru lusitani in minutul 27, inghetand inimile suporterilor prezenti in "Teatrul Viselor". Golul egalizator marcat de Vidici in prelungirile primei reprize si, mai ales, reusitele lui Giggs si Saha din partea secunda a jocului au adus linistea in tabara engleza. Totodata, Manchester United a prins si primul loc in grupa, profitand de esecul lui Celtic Glasgow, 1-3 la Copenhaga.

IMPREUNA. Arsenal este cealalta echipa engleza care a obtinut miercuri seara biletele pentru optimi. "Tunarii" au remizat, 0-0, cu FC Porto, rezultat care a calificat ambele formatii. Chiar daca inainte de meci, un asemenea scor era privit cu suspiciune, faptul ca TSKA Moscova a pierdut cu 2-3 la Hamburg dezamorseaza o eventuala polemica vizavi de un ipotetic aranjament anglo-lusitan.

PREMIERA. Surpriza grupei H a venit de la Lille. Formatia franceza avea nevoie de victorie in meciul cu Milan, dar si ca AEK Atena sa nu castige cu Anderlecht. Si echipei lui Claude Puel i-au iesit toate. I-a invins cu 2-0 pe rossoneri chiar pe "San Siro", iar grecii de la AEK au remizat, 2-2, cu belgienii. Si, astfel, Lille a ajuns pentru prima data in istorie in optimile Ligii. In grupa E, Real Madrid a reusit doar un egal la Kiev, 2-2, insa l-a redescoperit pe Ronaldo.

Optimi
Chelsea (Anglia), FC Barcelona (Spania), Bayern München (Germania), Inter Milano (Italia), Liverpool (Anglia), PSV Eindhoven (Olanda), Valencia (Spania), AS Roma (Italia), Lyon (Franta), Real Madrid (Spania), Manchester United (Anglia), Celtic Glasgow (Scotia), Arsenal (Anglia), FC Porto (Portugalia), AC Milan (Italia), Lille (Franta)

Cupa UEFA
Werder Bremen (Germania), Spartak Moscova (Rusia), Bordeaux (Franta), Sahtior Donetk (Ucraina), Steaua (Romania), Benfica (Portugalia), TSKA Moscova (Rusia), AEK Atena (Grecia)

Tragerea la sorti a optimilor Ligii Campionilor si a 16-imilor Cupei UEFA va avea loc la 15 decembrie la sediul UEFA de la Nyon.

×
Subiecte în articol: sport