x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR - Cine bate se califica

LIGA CAMPIONILOR - Cine bate se califica

22 Noi 2004   •   00:00

Real Madrid si Bayer Leverkusen joaca astazi pe "Santiago Bernabeu" o adevarata finala a grupei B, invingatoarea urmand sa mearga mai departe. Partida va fi transmisa in direct de Pro TV, de la ora 21:45.

DELIA GOMOESCU

MARCATORI. Krzynovek (stanga) a deschis scorul in partida de la Leverkusen. Acum doi ani, Zidane a fost autorul golului care le-a adus madrilenilor trofeul
Umilita sambata de Barcelona pe Camp Nou, Real se afla din nou in fata unei confruntari soc. "Albii" isi joaca in aceasta seara viitorul in Liga Campionilor, pe Bernabeu, in fata lui Bayer Leverkusen. In tur, germanii i-au spulberat pe madrileni cu 3-0, acelasi scor care le-a fost administrat si de catalani acum trei zile.

JOC DECISIV. Antrenorul Garcia Remon si-a avertizat elevii inca dinaintea partidei cu Barcelona ca meciul cu Leverkusen este chiar mai important decat duelul cu rivalii de-o viata. Daca invinge in aceasta seara, Realul isi asigura calificarea in optimi, daca pierde este ca si eliminata. In linii mari, acelasi lucru este valabil si pentru nemti. "De meciul cu Leverkusen depinde viitorul nostru in Europa. Trebuie sa jucam acest meci ca si cum ar fi o finala", a spus Garcia Remon. Foarte departe de adevar nu este tehnicianul "albilor". Cele doua echipe au jucat in ultimul act al Ligii Campionilor in 2002, cand Realul a si castigat ultimul sau trofeu continental. Cuvantul "revansa" nu este insa doar pe buzele spaniolilor, ci si pe cele ale nemtilor. Asta pentru ca si Leverkusen a pierdut in ultima etapa de campionat tot cu 3-0, dar acasa, in fata lui Schalke. "Pur si simplu n-am avut forta. Sper ca ne vom reveni in meciul cu Real", a comentat Klaus Augenthaler, tehnicianul "aspirinelor".

SCHIMBARI. Presedintele Florentino Perez a fost duminica la antrenamentul Realului si oficial i-a asigurat pe jucatori de "tot sprijinul sau". Presa spaniola scrie insa ca boss-ul madrilen pregateste mari schimbari. Figo, Roberto Carlos si Morientes vor pleca aproape sigur la sfarsitul sezonului. Pe lista de transferari ar urma sa fie pus si Solari, dar si Walter Samuel, fundasul cumparat in vara cu 25 de milioane de euro de la AS Roma. Zidane, Ronaldo, Beckham, Owen si Raul sunt singurii jucatori de neatins, dar nu pentru evolutiile lor senzationale, ci pentru considerente legate de marketing.

PARTIDA DECISIVA LA KIEV
Celalalt meci al grupei B, Dinamo Kiev - AS Roma, ar fi putut constitui un duel intre romani. Cristi Chivu este insa in continuare nerefacut, asa ca nu s-a pus problema ca el sa faca deplasarea la Kiev. Dupa ce a invins cu 3-0 la "masa verde" pe "Olimpico", Dinamo spera sa castige acum si pe teren pentru a obtine biletele pentru "optimi". Echipa romanilor Tiberiu Ghioane si Florin Cernat are mari sanse sa realizeze acest lucru, mai ales ca "giallorossi" au numeroase absente, printre care capitanul Francesco Totti, invoit de antrenorul Del Neri din cauza unui deces in familie.

MECIURILE DE AZI
GRUPA A
  • AS Monaco - Liverpool
    Arbitru: Claus Bo Larsen (Danemarca)
  • Olympiakos - La Coruna
    Arbitru: Terje Hauge (Norvegia)
  • Clasament: 1. Olympiakos 7p; 2. Liverpool 7p; 3. Monaco 6p; 4. La Coruna 2p.

    GRUPA B
  • Dinamo Kiev - AS Roma
    Arbitru: Mike Riley (Anglia)
  • Real - Leverkusen / Pro TV
    Arbitru: Alain Hamer (Luxemburg)
  • Clasament: 1. Dinamo Kiev 7p; 2. Real Madrid 7p; 3. Leverkusen 7p; 4. Roma 1p.

    GRUPA C
  • Bayern München - Maccabi
    Arbitru: Medina Cantalejo (Spania)
  • Juventus - Ajax Amsterdam
    Arbitru: Konrad Plautz (Austria)
  • Clasament: 1. Juventus 12p; 2. Bayern 6p; 3. Ajax 3p; 4. Maccabi 3p.

    GRUPA D
  • Manchester United - Lyon
    Arbitru: Kim Milton Nielsen (Danemarca)
  • Sparta Praga - Fenerbahce
    Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)
  • Clasament: 1. Lyon 10p; 2. Manchester Utd. 8p; 3. Fenerbahce 3p; 4. Sparta 1p.
  • ×
    Subiecte în articol: sport arbitru leverkusen