x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Egal cu scandal

Liga Campionilor - Egal cu scandal

de Delia Gomoescu    |    02 Noi 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Egal cu scandal

Megaduelul Barcelona - Chelsea n-a fost ocolit nici in acest an de scandal.
Dupa 1-0 la Londra, baietii lui Mourinho au remizat, 2-2, pe "Camp Nou". Deco a deschis scorul in minutul 3, iar Lampard a egalat, la scurt timp dupa pauza, cu un gol senzational. Gudjohnsen i-a readus pe catalani in avantaj, insa Drogba le-a "furat" victoria in minutele de prelungire. Mai mult decat vedetele celor doua echipe a iesit insa in evidenta arbitrul Stefano Farina, care a reusit sa-i nemultumeasca pe toti. Italianul a aratat zece cartonase galbene, majoritatea pentru faulturi dure, si a luat o serie de decizii controversate, care l-au scos din minti pe Frank Rijkaard, iar pe jucatorii lui Chelsea i-a facut sa aplaude ironic.

ATACURI. "Am vrut doar sa-i multumesc pentru participarea la acest spectacol. Prin decizia sa de a prelungi meciul cu sase minute, arbitrul a favorizat echipa care a faultat mai mult si care a fragmentat constant jocul", a spus ironic Rijkaard la finalul intalnirii. De partea cealalta, Jose Mourinho nu crede ca meciul a fost dur. "Au fost multe cartonase galbene, dar pentru ca cineva a ales sa le arate si pentru ca altii l-au provocat. Avem o situatie buna in aceasta grupa dificila", a spus portughezul. Daca Chelsea sta bine, Barcelona are ceva emotii. Catalanii au adunat doar cinci puncte si, cel putin pentru moment, au pierdut locul secund in grupa, in favoarea lui Werder Bremen, invingatoare cu 3-0 la Sofia.

Primele calificate

Eindhoven, Bayern München, Liverpool si Valencia sunt primele echipe calificate in optimile Ligii Campionilor, dupa disputarea meciurilor din etapa a 4-a.

Bayern a terminat la egalitate, 0-0 cu Sporting Lisabona, si ocupa primul loc in grupa B, cu zece puncte. Cu toate acestea, antrenorul Felix Magath nu a fost prea multumit: "A fost cel mai slab meci al nostru in actualul sezon". In grupa C, lucrurile sunt si mai clare. Eindhoven si Liverpool merg la brat mai departe. Olandezii au invins cu 2-0 pe Galatasaray, iar "cormoranii" au trecut cu 3-0 de Bordeaux. Ramane de vazut doar cine va castiga grupa, ambele echipe avand in prezent acelasi numar de puncte, zece.

In grupa D, prima echipa calificata este Valencia, care a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul cu Sahtior Donetk. Razvan Rat a fost integralist in echipa antrenata de Mircea Lucescu, in timp ce Ciprian Marica a intrat pe teren in minutul 75, in locul lui Brandao. In celalalt meci al grupei D, AS Roma, cu Cristian Chivu integralist, a remizat pe "Olimpico", 1-1, cu grecii de la Olympiakos. Fundasul roman a fost desemnat de publicatia Quotidiano Nazionale cel mai bun jucator al "giallorossilor", fiind notat cu 6,5. La randul sau, cotidianul Il Giornale i-a acordat lui Chivu nota 6: "A fost foarte aproape sa inscrie un autogol, dar in rest a emanat siguranta. Folosit la inceput fundas stanga, iar apoi fundas central, Chivu a dat satisfactie".

×
Subiecte în articol: sport