x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Eternul Chelsea-Barca

Liga Campionilor - Eternul Chelsea-Barca

de Delia Gomoescu    |    18 Oct 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Eternul Chelsea-Barca

Chelsea si Barcelona continua si in acest an seria confruntarilor din Liga Campionilor. Nu este numai o lupta intre doua cluburi gigantice ale Europei, dar si duelul a doi antrenori care se detesta.

PRECEDENTE. In urma cu doua sezoane, dupa ce au pierdut, 1-2, la Barcelona, londonezii s-au calificat datorita victoriei cu 4-2 de pe "Stamford Bridge". A fost o "dubla" cu cantec. Jose Mourinho l-a acuzat pe arbitrul intalnirii de pe Camp Nou, Anders Frisk, ca a discutat cu Frank Rijkaard in pauza meciului, chiar inainte ca suedezul sa-l elimine pe Didier Drogba.

Centralul a sfarsit prin a primi amenintari cu moartea, iar Mourinho a fost declarat "inamic al fotbalului" de un inalt responsabil al UEFA. In sezonul trecut, Barcelona si-a luat revansa. Dupa 1-1 acasa, catalanii au invins cu 2-1 la Londra. Si de aceasta data au existat polemici. Spaniolii l-au acuzat pe antrenorul portughez ca a udat excesiv gazonul, astfel incat tehnicii jucatori ai Barcelonei sa aiba probleme.

MOMENT GREU. Inaintea intalnirii din aceasta seara, Jose Mourinho sta tragic la capitolul portari. Titularul Petr Cech a fost operat pentru o fractura craniana care ii pune in pericol cariera, iar rezerva Carlo Cudicini a suferit o comotie cerebrala. Astfel, poarta englezilor va fi aparata de portughezul Henrique Hilario, care pe cand evolua la FC Porto a jucat impotriva Barcelonei, tot in Liga Campionilor, si a primit sase goluri in doua partide. (Delia Gomoescu)
ZI GREA PENTRU LUCE
In grupa D, Sahtior Donetk se afla in fata unei deplasari dificile la Valencia. Echipa lui Mircea Lucescu (foto) nu a castigat niciodata pe pamant spaniol, iar formatia lui Quique Sanchez Flores este clar favorita. O victorie le-ar asigura practic levantinilor calificarea in optimi. Tehnicianul roman a deplasat in Spania un lot de 23 de jucatori, mai putin accidentatii Elano si Srna. De partea cealalta, Flores poate conta pentru prima data pe Joaquin, insa nu-i are la dispozitie pe Vicente, Baraja, Del Horno si Marchena. Tot in grupa D, AS Roma joaca pe terenul lui Olympiakos Pireu. Cristi Chivu face parte din lotul lui Luciano Spalletti, insa alti patru jucatori "giallorossi" nu au facut deplasarea in Grecia: Mancini, Mexes, Montella si David Pizarro, ultimul din cauza unor probleme personale.

×
Subiecte în articol: sport