x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Lazio - Dinamo 1 -1 - Ingerul cu mănuşi

Liga Campionilor - Lazio - Dinamo 1 -1 - Ingerul cu mănuşi

de Jurnalul National    |    Marius Mihalcea    |    15 Aug 2007   •   00:00
Liga Campionilor - Lazio - Dinamo 1 -1 - Ingerul cu mănuşi

Portarul Bogdan Lobonţ a fost cel mai bun jucător al dinamoviştilor, printre alte intervenţii sigure reuşind să pareze un penalty executat de vedeta lazialilor, Rocchi, la 0-1, intr-un moment in care "căinii" făcuseră pasul inapoi.

 • VIDEO Rezumat prima repriza • Rezumat repriza a II_a

Portarul Bogdan Lobonţ a fost cel mai bun jucător al dinamoviştilor, printre alte intervenţii sigure reuşind să pareze un penalty executat de vedeta lazialilor, Rocchi, la 0-1, intr-un moment in care "căinii" făcuseră pasul inapoi.

Au marcat: Mutarelli (’58) / Dănciulescu (’22)

Stadion: "Olimpico"

Spectatori: 40.000

Arbitri: T. Henning Ovrebo 6 - G. Holen 7, E. Raestad 7 (toţi Norvegia)

Eliminaţi: Behrami (’73), Mutarelli (’86)/ L. Goian (’89)

Mircea Rednic a avut ghinion din start. Pe lăngă accidentarea de ultim moment a lui Florin Bratu, in minutul 4, Zicu a părăsit terenul pe targă, tehnicianul dinamovist fiind nevoit să schimbe intreaga tactică. Cum Moţi şi Mărgăritescu, axul central, erau doar simpli spectatori, "Puriul" a avut puţine soluţii. După startul timorat, "căinii" au punctat la prima acţiune la poarta lui Ballotta, cănd Dănciulescu a reluat in vinclu o centrare a lui Pulhac (’22). Gazdele au acuzat şocul, iar Dinamo a fost aproape de 2-0, insă Radu Ştefan comite henţ in careu, dar Lobonţ apără penalty-ul executat de Rocchi. După pauză, campioana Romăniei a inceput la fel de timid, iar Lazio a egalat prin Mutarelli (’58). "Roş-albii" au replicat prin Opriţa, foarte aproape de gol, insă continuarea a fost timidă. Norocul a venit de la "centralul" Henning, care l-a eliminat pe Behrami, după care Dinamo a jucat la conservarea rezultatului. Pe final au mai fost două eliminări, Mutarelli, respectiv Lucian Goian. A rămas 1-1, şi visul Ligii continuă.

ECHIPELE:

Lazio: Ballotta 5 - Scaloni 5, Stendardo 5 (’46 De Silvestri), Cribari 5 (’26 Kolarov), Zauri 5 - Behrami 4, Ledesma 5, Mutarelli 5, Mauri 5 (’64 Del Nero) - Pandev 6, Rocchi 5. Antrenor: Delio Rossi

Dinamo: Lobonţ 8 - Blay 7, V. Năstase 6 (’32 L. Goian) 4, Şt.

Radu 6, Pulhac 7 - Ad. Cristea 7, Ropotan 7, Izvoranu 6, Zicu (’4 Opriţa) 6 (’74 Chiacu) 5 - Dănciulescu 8, Cl. Niculescu 5. Antrenor: Mircea Rednic

Doar 1.000 de "căini" in tribună

Deşi se anunţau in jur de 6.000-7.000 de fani ai "căinilor" pe "Olimpico", inclusiv romănii rezidenţi in Italia, in cele din urmă nu au fost prezenţi decăt 1.000 de fani dinamovişti, majoritatea din ţară. Sub presiunea a 40.000 de italieni, majoritatea din temuta "Peluză Nord", populată de celebra facţiune "Irriduccibili", galeria dinamovistă s-a făcut auzită in multe momente ale meciului. Inainte de joc, poliţia italiană a confiscat mai multe bannere ale suporterilor romăni, considerănd că au indemnuri rasiste. De asemenea, cinci fani ai "roş-albilor" au ieşit "şifonaţi" din duelurile cu suporterii lui Lazio. Surprinzător, rivalii de moarte ai lui Lazio, suporterii Romei, nu au ajuns la stadion, deşi promiseseră că o vor incuraja pe Dinamo.

×
Subiecte în articol: sport