x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR / Patru ani şi încă unul?

LIGA CAMPIONILOR / Patru ani şi încă unul?

de Daniel Stan    |    26 Feb 2009   •   00:00
LIGA CAMPIONILOR / Patru ani şi încă unul?

Cu un Raul inexistent, Real Madrid riscă să părăsească din nou prematur competeţia, după ce Liverpool a învins aseară cu 1-0 chiar pe "Santiago Bernabeu", într-un meci controlat clar de englezi.



Suporterii "albilor" au trăit un adevărat coşmar în Europa în ultimii patru ani, nereuşind să treacă de pragul optimilor de finală. De data aceasta însă fanii celei mai titrate echipe din istoria fotbalului aveau toate motivele să spere că pragul psihologic va fi depăşit. Motivul? După un început de sezon dezastruos în campionat, Real a renăscut şi a bifat nouă victorii consecutive în Primera Division, un aport important avându-l noul antrenor, Juande Ramos. De partea cealaltă, Liverpool nu traversează o perioadă fastă, presa din Anglia dând ca sigură demiterea tehnicianului Rafa Benitez. În plus, căpitanul Steven Gerrard, revenit după o accidentare, a fost lăsat pe bancă, deşi şi-ar fi dorit postul de titular, însă medicii nu au dorit probabil să rişte. Pe un "Santiago Bernabeu" arhiplin şi sub lupa lui Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF delegat de UEFA observator la această importantă partidă, Relul a pornit lansat, dând emoţii lui Reina în două rânduri. Englezii păreau că nu se regăsesc, dar au apelat la temporizare şi au mai calmat din iureşul gazdelor. Meciul s-a aşezat, iar Liverpool a început să pună probleme, ratând o mare ocazie prin Fernando Torres, scăpar singur spre poarta lui Casillas (’20). Mijlocul terenului a devenit clar al oaspeţilor, în ciuda unui gol, dar din ofsaid, înscris de Higuain. Pe contraatac, Robben, Higuain şi Marcelo n-au nimerit ţinta, iar prima parte s-a încheiat liniştită.

Victoria lui Rafa Benitez

Ajutată de rezultatul de pe tabelă, trupa lui Rafa Benitez a intrat decisă după pauză să dea lovitura, însă incursiunile aceluiaşi Robben, susţinut firav însă de coechipieri, i-a făcut pe "cormorani" să-şi limiteze pornirile. Prima mutare a făcut-o Rafa Benitez, care l-a introdus pe Babbel în locul lui Torres, însă Real a irosit o mare şansă, prin inepuizabilul olandez Robben (’71), Reina intervenind decisiv. S-a jucat pe contre în ultimul sfert de oră, dar parcă Liverpool s-a dovedit echipa mai incisivă, iar Benayoun (’82) a liniştit "Bernabeul" cu o lovitură de cap. Elevii lui Juande Ramos nu au mai avut puterea de a reveni, iar "roşii" lui Benitez, care a pregătit perfect meciul, sunt deja cu gândul la "sferturi".

Meciuri optimi

MARŢI
Atletico Madrid – FC Porto     2-2
Maxi Rodriguez ’3, Forlan ’45/ Lisandro Lopez ’23, ’73

Olympique Lyon – FC Barcelona     1-1
Juninho ‘7/Henry ‘67

Arsenal – AS Roma     1-0
Van Persie ’36-pen

Inter – Manchester United     0-0

MIERCURI
Chelsea – Juventus    1-0
Drogba ‘12

Villarreal – Panathinaikos Atena    1-1
Rossi ’66 / Karagounis ‘59

Sporting Lisabona – Bayern München    0-5
Ribery ’41, ’63, Klose ’57, Toni ’84, ‘90

Real Madrid – Liverpool    0-1
Benayoun ‘82

×
Subiecte în articol: sport