x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor / Zi bună pentru români

Liga Campionilor / Zi bună pentru români

de Delia Gomoescu    |    26 Feb 2009   •   00:00
Liga Campionilor / Zi bună pentru români

Chivu şi Săpunaru au avut evoluţii apreciate la Inter, respectiv FC Porto, în meciurile disputate marţi seară în prima competiţie europeană.



Inter şi Manchester United au amânat până la returul de la 11 martie verdictul referitor la calificarea în sferturi. Cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0, pe “San Siro”, partida din prima manşă a optimilor. Cristi Chivu a fost integralist şi a avut o prestaţie apreciată de presa italiană, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători ai echipei lui Jose Mourinho. “Chivu a ieşit cu capul sus dintr-un meci foarte dificil”, a titrat site-ul ilsussidiario.it, care i-a acordat fundaşului “nerazzurro” nota 6,5. La rândul său, eurosport.it a susţinut ideea că internaţionalul român a făcut o partidă reuşită: “Un joc pozitiv pentru Chivu. A fost extrem de inspirat pe final, când l-a blocat pe Berbatov, care scăpase spre poartă. În partea a doua a avut o misiune mai uşoară, pentru că echipa juca la 30 de metri de propria poartă”.

În ceea ce-l priveşte pe Mourinho, acesta s-a declarat mulţumit de remiză. “0-0 este un rezultat... Când am câştigat Liga Campionilor cu Porto, am făcut 0-0 acasă în meciul tur din semifinale, apoi am câştigat în deplasare cu Deportivo”, şi-a amintit portughezul.

Titular în ultimul moment

Fundaşul Cristian Săpunaru a fost notat cu 6 de presa portugheză pentru evoluţia sa din meciul pe care FC Porto l-a terminat la egalitate, scor 2-2, în deplasare, cu Atletico Madrid. Jucătorul român a fost titularizat ca urmare a accidentării lui Fucile, însă a reuşit să se descurce foarte bine. “Echipa portugheză a primit o grea lovitură, când Fucile a devenit indisponibil la încălzire. El a fost înlocuit de Săpunaru, care a jucat probabil cel mai bun meci al său la Porto. Românul a fost însă şi el schimbat spre finalul partidei, tot din cauza unei accidentări”, scrie site-ul portuGoal.net. Într-o altă confruntare disputată marţi seară, Arsenal a reuşit să învingă cu 1-0 pe AS Roma, însă rezultatul nu l-a mulţumit pe deplin pe antrenorul Arsene Wenger, care ar fi vrut ca echipa sa să înscrie mai multe goluri. În schimb, Pep Guardiola, tehnicianul Barcei, consideră că remiza de la Lyon, scor 1-1, este satisfăcătoare.

Meciuri optimi

MARŢI
Atletico Madrid – FC Porto     2-2
Maxi Rodriguez ’3, Forlan ’45/ Lisandro Lopez ’23, ’73

Olympique Lyon – FC Barcelona     1-1
Juninho ‘7/Henry ‘67

Arsenal – AS Roma     1-0
Van Persie ’36-pen

Inter – Manchester United     0-0

MIERCURI
Chelsea – Juventus
Arbitru: O. M. Benquerenca (Portugalia)

Villarreal – Panathinaikos Atena
Arbitru: Konrad Plautz (Austria)

Sporting Lisabona – Bayern München
Arbitru: Bertrand Layec (Franţa)

Real Madrid – Liverpool
Arbitru: Roberto Rosetti (Italia)

×
Subiecte în articol: sport