x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marica a semnat cu Sahtior Donetk

Marica a semnat cu Sahtior Donetk

09 Mar 2004   •   00:00

Cu patru zile inainte de inceperea returului, Dinamo l-a vandut pe Ciprian Marica ucrainenilor de la Sahtior Donetk pentru doua milioane de dolari. Jucatorul va semna un contract pe cinci ani, urmand sa primeasca un salariu de 600.000 de dolari.

Ucrainenii l-au remarcat pe tanarul dinamovist la meciurile din turul I al Cupei UEFA, in partida retur de la Donetk, Marica marcand un gol spectaculos. Dupa acel joc, la Sahtior a ramas Stoican. Ieri, patronul Rinat Ahmetov a dat publicitatii faptul ca in lotul echipei a fost adus si al patrulea jucator roman, dupa Florea, Rat si Stoican.

SECRET. Conducerea clubului dinamovist si reprezentantii firmei "Becali&Popescu Sport" au mers in mare secret la Donetk, la tratative fiind prezenti directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, precum si impresarii Victor Becali si Gica Popescu. Acestia s-au intalnit cu Ahmetov, conditia pusa de gruparea din Stefan cel Mare fiind ca Sahtior sa plateasca suma de transfer intr-o singura transa. Cum jucatorului nu i se fixase clauza de reziliere, s-a cazut repede de acord ca suma de transfer sa fie de doua milioane de dolari.

ALTERNATIVE. Dupa plecarea lui Zicu, antrenorul Ioan Andone se vede nevoit sa se confrunte cu pierderea a inca unui fotbalist de perspectiva. Cu toate acestea, surse din cadrul clubului sustin ca din cele doua milioane de dolari obtinuti pe Marica vor fi adusi in Stefan cel Mare alti patru jucatori, urmand sa se aleaga intre Tibi Moldovan (Apullum), Chihaia (FC National), Burdujan (Ceahlaul), Ciubotariu, Irimia (ambii Sportul) si Toporan (Petrolul). Oricum, timpul prea scurt pana la reluarea returului ii da batai de cap tehnicianului dinamovist, care la capitolul atacanti a ramas doar cu Danciulescu, Claudiu Niculescu si Claudiu Dragan, tanarul Cigan fiind accidentat.

"Oracolul" a avut dreptate

Dupa plecarea lui Iannis Zicu in Italia, conducatorii lui Dinamo au declarat in mass-media ca nu va mai pleca nici un jucator de la echipa. La vremea respectiva, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a pronosticat insa ca gruparea din Stefan cel Mare va mai pierde inca un fotbalist pana la reluarea campionatului, evitand sa dea numele acestuia. Impresarul Victor Becali l-a contrat a doua zi pe "Corleone" intr-o conferinta de presa organizata de Dinamo, dar, in cele din urma, s-a dovedit ca previziunile "Oracolului din Balcesti" s-au adeverit. Marica abia semnase un nou contract cu Dinamo, dupa unele discutii in contradictoriu cu conducerea clubului.
( PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL)

Stoican, primul meci, primul gol

Flavius Stoican nu-si putea dori un debut mai frumos la noua lui formatie, Sahtior Donetk. In turul semifinalei de Cupa, disputat duminica, la Cernomoret, severineanul a marcat un gol de generic, de la 25 de metri, in victoria 1-0. Reusita sa a amintit de golul senzational al acestuia, pe vremea cand evolua la Universitatea Craiova. In 2000, intr-un meci de semifinala a Cupei Romaniei, castigat cu 2-0 in fata Rapidului, Flavius a inscris golul al doilea al oltenilor, aducand delirul pe un stadion "Ion Oblemenco" arhiplin. "Imi aduc aminte si acum de meciul acela. Am sutat tot de pe la 25 de metri si am inscris. Nu voi uita niciodata acel gol", a declarat Stoican, care se bucura ca majoritatea golurilor sale sunt de generic. Ceilalti romani din Ucraina, Cernat si Ghioane (Dinamo Kiev), au pierdut, 2-0, in cealalta semifinala, cu Dniepr Dniepropetrovsk. Referitor la sosirea lui Ciprian Marica la Sahtior, romanul a spus ca se bucura ca va fi din nou coechipier cu fostul dinamovist. "Sunt incantat de sosirea unui nou jucator, mai ales ca e vorba de un roman. O sa facem "legione romena" in bazinul Donbass." (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: sport