x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marius Dunca: Nu mai avem bani pentru că au fost câştigate multe medalii, dar performanţele mă bucură

Marius Dunca: Nu mai avem bani pentru că au fost câştigate multe medalii, dar performanţele mă bucură

13 Iun 2017   •   18:25
Marius Dunca: Nu mai avem bani pentru că au fost câştigate multe medalii, dar performanţele mă bucură

 Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, marţi, că MTS a rămas fără bani în această perioadă pentru că s-au câştigat foarte multe medalii, dar a precizat că performanţele obţinute de sportivii români în competiţiile internaţionale îl bucură. 

El a dat asigurări că medaliaţii vor fi în cele din urmă premiaţi pentru rezultatele obţinute. "Sportivii mi-au golit deja visteria. Sincer nu mai avem bani în perioada aceasta pentru că au fost câştigate foarte multe medalii. Dar eu nu pot decât să mă bucur. Datoria şi responsabilitatea mea este să fac bani ca să pot să premiez toţi sportivii care merită şi care reprezintă România. Dacă sportivii de la canotaj promit medalii şi la Mondiale, atunci înseamnă că trebuie să avem un buget mult mai mare. Toate federaţiile au luat medalii, şi cele olimpice, şi cele neolimpice. Solicitările sunt imense. În primul rând trebuie să facem o analiză. Cele olimpice devin o prioritate pentru mine în calitate de ministru, iar pe celelalte le analizăm pentru că încurajează sportul de masă şi ne dorim şi acest lucru. Până la urmă orice sportiv care reprezintă România la o competiţie merită premiat", a spus ministrul. 

Marius Dunca susţine că MTS va obţine banii necesari în urma rectificării bugetare. "Noi am bugetat tot, mergem la rectificare. Vor fi bănuţi şi pentru premiere şi pentru organizarea unor competiţii. Chiar am încurajat toţi preşedinţii de federaţii să organizeze cât mai multe competiţii internaţionale în ţară. E o şansă uriaşă să arătăm tuturor cum suntem noi, ca ţară", a adăugat Dunca. 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a fost prezent, marţi, la un eveniment organizat de Federaţia Română de Canotaj la Complexul Sportiv Naţional Snagov (Baza Nouă), la care au participat medaliaţii la Campionatele Europene din Cehia, precum şi restul sportivilor din loturile naţionale de canotaj, alături de preşedinta FRC, Elisabeta Lipă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi preşedinta Agenţiei Naţionale Antidoping, Graziela Vâjială. 

Sursa; www.agerpres.ro

×