x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mazilu a semnat ieri

Mazilu a semnat ieri

de Marius Mihalcea    |    14 Ian 2008   •   00:00
Mazilu a semnat ieri
Sursa foto: rpressport/

Atacantul a bătut palma cu Dnepr Dnepropetrovsk pentru un salariu stagional de 500.000 de euro. În contul transferului, gruparea de sub Podul Grant va încasa de la ucraineni 4 milioane de euro.

Atacantul a bătut palma cu Dnepr Dnepropetrovsk pentru un salariu stagional de 500.000 de euro. În contul transferului, gruparea de sub Podul Grant va încasa de la ucraineni 4 milioane de euro.

Telenovela Ionuţ Mazilu a luat sfârşit sâmbătă seară, când oficialii liderului la zi al campionatului Ucrainei s-au “înmuiat” şi i-au satisfăcut jucă­to­rului pretenţiile financiare: 500.000 de euro pe sezon, plus bo­nusuri în funcţie de performanţele sale individuale şi ale echipei, asta după ce iniţial îi propuseseră un contract de “numai” 350.000 de euro pe an.

 

PLANURI. Principalul acţio­nar al giuleştenilor, George Copos, a dezvăluit cum au decurs tratativele cu Dnepr: “Cele două cluburi s-au pus de acord după o săptă­mâ­nă de ne­gocieri, iar noi am mai scă­zut din pre­t­enţii, pentru a-i fi înde­plinite mai uşor cerinţele lui Mazi­lu”. Cu pa­tru milioane de euro în buzunar, Co­pos anunţă o campanie de achiziţii pe măsură: “Putem să dăm salarii de 300.000-400.000 de euro, iar într-o săp­tămână, două vă spun că vom avea un atacant de top. Am dat un ata­cant de echipă naţională, vom adu­ce un atacant de echipă naţio­na­lă”. Antrenorul echipei ucrainene, Oleg Protasov, care şi l-a dorit foarte mult pe atacantul giuleştean, s-a ară­tat încân­tat de faptul că a reuşit să-şi asigure serviciile acestuia. “Normal că sunt fericit. Am foarte mare în­­credere în Mazilu, fiindcă altfel clu­­bul nostru nu ar fi plătit în schim­bul său 4 milioane de euro”, a de­cla­rat fostul tehnician al Stelei. Cu Ma­zi­lu în avanposturi, Protasov are, ca şi Copos, obiective îndrăz­neţe. “Aş­tept de la el să înscrie cât mai multe goluri şi să ne ajute să ne îndepli­nim vi­sul, acela de a deveni campionii Ucra­inei”, a spus fostul tehnician al Ste­lei. Mazilu a părăsit România sâmbătă seară, cu destinaţia An­talya, locul unde Dnepr efectuează în aceste zile un stagiu centralizat de pregătire, iar ieri a semnat contractul pe patru ani cu ucrainenii.

 

Liber la Szekely

Odată perfectată înţelegerea cu Dnepr, rapidiştii vor relua în aceste zile tratativele cu Oţelul pentru achiziţionarea lui Janos Szekely, în schimbul căruia, po­trivit unor surse neoficiale, ar fi dispuşi să dea acum 1.200.000 de euro. Până în acest moment, gruparea de sub Podul Grant a obţinut semnăturile a doi fotba­lişti, pe cea a belgianului Phi­lippe Leonard, liber de contract după ce şi-a reziliat contractul cu Feyenoord Rotterdam, şi pe cea a ghanezului Ibrahim Salou, de la FC Bruges, ambii urmând să ajungă în Bucureşti pe parcursul acestei săptămâni.


Scadenţă

“Transferul lui Mazilu a fost complicat, fiindcă n-a fost doar interesul Rapidului, jucătorul nefiind sută la sută al nostru, ci şi al Sportului Studenţesc, fostul lui club. Pentru Ionuţ a fost însă o ofertă de nerefuzat”

Mircea Rednic, antrenor Rapid

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport