x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michel Platini: Domenech trebuie să rămînă la cîrma Franţei

Michel Platini: Domenech trebuie să rămînă la cîrma Franţei

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iul 2008   •   00:00
Michel Platini: Domenech trebuie să rămînă la cîrma Franţei

11:50 • Atacat din toate părţile, în urma rezultatelor dezastruoase obţinute de Franţa la Campionatele Europene, Raymond Domenech primeşte sprijin tocmai de la Michel Platini. Preşedintele UEFA consideră că actualul selecţioner Raymond Domenech este cel mai potrivit antrenor pentru a începe reconstrucţia echipei naţionale.

Atacat din toate părţile, în urma rezultatelor dezastruoase obţinute de Franţa la Campionatele Europene, Raymond Domenech primeşte sprijin tocmai de la Michel Platini. Preşedintele UEFA consideră că actualul selecţioner Raymond Domenech este cel mai potrivit antrenor pentru a începe reconstrucţia echipei naţionale.

SPRIJIN. Fosta glorie a fotbalului francez vede în Domenech personajul capabil să redreseze o naţională care trebuie revigorată din temelii: "Franţa are nevoie în acest moment de jucători noi, care să aducă mai multă calitate în jocul echipei şi să se califice la Cupa Mondială din 2010. Cel mai în măsură pentru a realiza acest lucru este Domenech, care cunoaşte cel mai bine fotbaliştii capabili să aducă un suflu nou echipei ". Platini, care a recunoscut că l-a sprijinit pe actualul selecţioner, a mai spus că naţionala cocoşului galic a fost lipsită de şansă la acest turneu final: "Am avut parte de o grupă dificilă şi am avut şi puţin ghinion. Din păcate, tactica lui Domenech, de a îmbina experienţa unor jucători cu tinereţea şi prospeţimea altora, nu a dat rezultate". Pe data de 3 iulie, Federaţia Franceză de Fotbal va organiza o şedinţă în urma căreia se va decide viitorul lui Domenech pe banca tehnică a naţionalei. Un sondaj de opinie publicat, marţi, în cotidinaul L'equipe, a relevat că 52% dintre francezi nu îl mai vor pe Domenech antrenor, iar într-un alt sondaj 43% dintre fani au votat pentru fostul internaţional Didier Deschamps, considerîndu-l cel mai potrivit succesor al actualului selecţioner. Franţa a avut o evoluţie dezamăgitoare la EURO 2008, acolo unde nu a obţinut decît un punct, a marcat un singur gol şi a primit şase, terminînd pe ultimul loc în Grupa C.

×
Subiecte în articol: sport domenech