x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Lucescu, emisarul lui Beşiktaş

Mircea Lucescu, emisarul lui Beşiktaş

de Delia Gomoescu    |    25 Iun 2009   •   00:00

Antrenorul român a primit misiunea de a-i convinge pe Mutu şi pe Goian să accepte un transfer la gruparea de pe Bosfor.



Turcii de la Beşiktaş încearcă pe toate căile să-i aducă la Istanbul pe Adrian Mutu şi pe Dorin Goian. Potrivit presei din Ţara Semilunei, "vulturii" au apelat la ajutorul unui prieten pentru a-şi îndeplini obiectivul. Cel care trebuie să-i convingă pe cei doi jucători să semneze cu Beşiktaş este nimeni altul decât Mircea Lucescu, fostul tehnician al grupării turce.  

"Antrenorul român, care are o relaţie foarte bună cu preşedintele clubului, Yildirim Demiroren, a intervenit pentru realizarea transferurilor lui Adrian Mutu şi Dorin Goian la Beşiktaş. Experimentatul tehnician, câştigător al Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk, discută mereu la telefon cu aceşti doi jucători şi încearcă intens să îi convingă să accepte un transfer în Turcia", scrie cotidianul Fanatik. Potrivit publicaţiei turce, Mircea Lucescu le-a spus celor doi că, în cazul în care vor ajunge la Beşiktaş, vor fi încântaţi de atenţia care li se va acorda şi de atmosfera de pe Stadionul Inonu. În plus, tehnicianul român n-a uitat să sublinieze că Beşiktaş va juca direct în grupele Ligii Campionilor.

Şi Yuksel Yeşilova, fost preparator fizic la Steaua, în prezent antrenorul echipei Giresunspor, crede că sosirea celor doi jucători ar fi benefică pentru Beşiktaş. "Steaua a jucat cu Fiorentina în Liga Campionilor când lucram la clubul bucureştean. Mutu tocmai revenise după o accidentare. Este un jucător temperamental, ambiţios. În cazul în care ar veni în Turcia, ar fi transferul anului", a spus Yeşilova. Nici Dorin Goian nu a fost uitat de antrenorul turc: "Goian este foarte muncitor, îi place să se antreneze şi are toate caracteristicile necesare pentru compartimentul în care evoluează. Este un fotbalist de echipă desăvârşit şi are un caracter foarte frumos. Ar face o treabă foarte bună la Beţiktaş".

×
Subiecte în articol: sport beşiktaş