x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu e apt pentru Euro!

Mutu e apt pentru Euro!

de Mihai Igirosanu    |    24 Mai 2008   •   00:00
Mutu e apt pentru Euro!

ECHIPA NAŢIONALĂ - Selecţionerul Piţurcå a scåpat de emoţii
Deşi a părăsit antrenamentul de luni, de la Mogoşoaia, din cauza unor dureri la pulpa dreaptă, vedeta echipei naţionale, Adrian Mutu, va evolua fără probleme la turneul final din Austria şi Elveţia.



ECHIPA NAŢIONALĂ - Selecţionerul Piţurcå a scåpat de emoţii
Deşi a părăsit antrenamentul de luni, de la Mogoşoaia, din cauza unor dureri la pulpa dreaptă, vedeta echipei naţionale, Adrian Mutu, va evolua fără probleme la turneul final din Austria şi Elveţia.

Situaţia apărută chiar la prima şedinţă de pregătire care a precedat reunirii a alertat pe toată lumea, cel mai panicat fiind selecţionerul Victor Piţurcă. Atacantul Fiorentinei s-a deplasat ieri la cabinetul privat al medicului lotului, Pompiliu Popescu, acolo unde a fost supus unor teste complexe. Acestea au relevat faptul că Adrian Mutu a suferit doar o contractură musculară, problemă care necesită doar puţină odihnă.

RESPECT. Adversarii tricolorilor privesc cu atenţie şi cu respect echipa lui Victor Piţurcă. Unul dintre cei mai buni fundaşi din lume, italianul Fabio Cannavaro, a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei noastre, pe care Italia o va întîlni la 13 iunie, la Zürich. “Românii nu trebuie subestimaţi. Văzînd grupa noastră, toată lumea spune că România este deja eliminată. Eu nu aş fi atît de sigur, la jucătorii pe care îi are”, a declarat stoperul campioanei Spaniei, Real Madrid. Cu o la fel de sporită atenţie priveşte meciul contra României şi atacantul Barcelonei, Thierry Henry, care a mai anunţat că intenţionează să se retragă după turneul final. “Avem o echipă puternică şi putem triumfa la Euro, însă trebuie să tratăm foarte serios primul meci, cu România.” Fostul mare internaţional francez, “magicianul” Zinedine Zidane, a declarat: “Cel mai important este să începem bine competiţia. Meciul cu România va fi determinant. Dacă va cîştiga acel meci dificil, echipa Franţei poate face lucruri frumoase”. În fine, tricolorii au fost analizaţi şi de către fostul antrenor al Stelei, Walter Zenga: “România nu înseamnă doar Mutu şi Chivu. Calificarea este meritul selecţionerului. Ei au reuşit să treacă de o grupă dificilă, în care Olanda a scăzut de la meci la meci, iar România a crescut. Or fi Mutu şi Chivu jucători de bază, dar echipa este cea care are forţă, mai ales acum, pentru că au multe de demonstrat la Campionatul European”.


Chivu
Căpitanul echipei naţionale, internaţionalul lui Inter, Cristian Chivu, a declarat că speră să se refacă după accidentarea suferită la umăr, deoarece îşi doreşte să fie apt de joc sîmbătă, la confruntarea dintre Inter şi Roma, în finala Cupei Italiei. “Mă mai doare puţin umărul, dar sînt din ce în ce mai bine şi sper să mă refac pentru a fi la dispoziţia antrenorului sîmbătă. Este o finală de Cupă, este un trofeu pe care şi noi, şi Roma vrem să-l cîştigăm”, a spus Chivu.

Muntenegru
Selecţionerul naţionalei Muntenegrului, Zoran Filipovic, a anunţat ieri lotul de 21 de jucători cu care ex-iugoslavii vor aborda meciul amical cu România, programat la 31 mai, în Ghencea. Vladimir Bozovici, de la Rapid, şi Milan Jovanovici, de la “U” Cluj, au fost păstraţi în lotul care va ajunge la Bucureşti vineri, 30 mai, la ora 11:30. Muntenegrenii vor efectua două antrenamente, unul vineri, de la ora 18:30, pe Stadionul Steaua, şi unul în ziua jocului, de la ora 10:30, pe Stadionul Dinamo.



5,5 milioane de la Gigi!


Pe lîngă stimulentele financiare promise de FRF tricolorilor în cazul unei figuri frumoase la EURO, patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a anunţat că va oferi 5,5 milioane de euro jucătorilor dacă vor reuşi să devină campioni europeni. Finanţatorul “roş-albaştrilor” a ţinut să explice gestul: “Voi oferi jucătorilor 500.000 de euro dacă vor trece de grupe, 2 milioane de euro dacă ajung în finală şi 2 milioane dacă vor cîştiga finala. Pentru mine nu ar fi nici un efort să dau aceşti bani. Din contră, ar fi o adevărată investiţie, pentru că jucătorii de la Steaua vor creşte mult la preţ dacă vor face performanţă la EURO”. Gigi Becali a mai adăugat că a discutat pe această temă atît cu selecţionerul, cît şi cu preşedintele federaţiei: “Am vorbit cu Victor Piţurcă şi mi-a spus că este de acord. Mircea Sandu a zis că dacă Piţurcă a acceptat, atunci totul este OK şi să dau cît mai mulţi bani. Practic, eu le dublez primele băieţilor, pentru că federaţia le dă 6 milioane”. Gigi Becali a declarat că, în “cazul valiza”, pentru care este anchetat de DNA, îl are martor chiar pe selecţionerul României. “Ofer acei bani echipei naţionale pentru a supune DNA-ul la un test. Sper să nu îmi facă alt dosar penal. De fapt, referitor la acea valiză de la Cluj, am un act de vînzare-cumpărare pentru un teren, semnat la 15 aprilie, dar şi un act adiţional semnat de Victor Piţurcă, în calitate de martor. Acţiunile procurorilor reprezintă terorism de stat, pentru că sînt preşedinte de partid. Aş putea fi sancţionat pe cale sportivă, dar nu pe cale penală”, a spus Becali, prezentînd şi actul în original.

×
Subiecte în articol: sport