x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu va juca iar la Dinamo

Mutu va juca iar la Dinamo

09 Noi 2004   •   00:00

"Cred ca a ales Dinamo pentru ca a petrecut o perioada frumoasa aici, unde a castigat si campionatul" - Ioan Andone antrenor Dinamo

Adrian Mutu a rupt contractul de impresariere cu firma fratilor Becali si a lui Gica Popescu. El isi va continua cariera la Dinamo, echipa de la care a plecat in iarna lui 2000 spre fotbalul mare. Astazi, de la ora 12:00, "Briliantul" va sustine o conferinta de presa la sediul clubului din Stefan cel Mare.

Mutu, la Dinamo

Atacantul roman a rupt ieri contractul cu impresarii sai, Victor Becali si Gica Popescu. Dupa aproape cinci ani petrecuti la echipe de top din Europa, el va reveni la formatia din Stefan cel Mare, echipa de unde a plecat spre lumea buna a fotbalului.
DELIA GOMOESCU

Viitoarea echipa a lui Adrian Mutu nu va fi nici Juventus, nici AS Roma, nici Arsenal. Potrivit unor surse de incredere, dupa ce ii va expira perioada de suspendare, jucatorul roman va evolua la Dinamo.

IPOTEZE. Printre motivele pentru care "Briliantul" ar fi ales sa revina la gruparea care l-a consacrat ar fi bunele relatii pe care le are cu directorul executiv, Cristi Borcea, si cu vicepresedintele CA, Gigi Netoiu. In plus, Adrian Mutu a ales sa-si faca prima aparitie in public dupa scandalul in care a fost implicat, chiar la echipa din Stefan cel Mare. Astfel, el va sustine astazi, de la ora 12:00, o conferinta de presa la sediul clubului. De asemenea, se pare ca din cauza faptului ca a refuzat, cel putin pentru moment, sa semneze cu o echipa din strainatate, ar fi ajuns la un conflict cu impresarii sai. Drept urmare, el a decis sa renunte la contractul cu firma "Becali & Popescu".

PREGATIRE. Dupa ce s-a intors in tara, Mutu a facut un prim antrenament duminica la baza "cainilor" de la Saftica. El le-a spus oficialilor dinamovisti ca vrea sa se antreneze impreuna cu ros-albii. Lucru confirmat si de antrenorul Ioan Andone. "Mutu si-a exprimat dorinta de a se antrena alaturi de noi in urmatoarele zile, insa ar vrea sa aiba liniste. L-am vazut foarte determinat. Vrea sa munceasca din greu. El a petrecut o perioada minunata la Dinamo, a castigat un titlu cu noi, asa ca e normal ca el sa vrea sa o ia de la capat intr-un loc in care s-a simtit bine", a declarat tehnicianul "cainilor". "Briliantul" nu si-a facut aparitia la sedinta de pregatire de ieri-dimineata din Stefan cel Mare, insa era asteptat aseara la Saftica, unde Dinamo se afla in cantonament in vederea meciului de cupa cu Dacia Unirea Braila.
AJUTOR DE LA "FRATELE MARE"
Cotidianul The Times a prezentat intr-un articol relatia atacantului roman cu Peter Kay, directorul executiv de la Sporting Chance. "In primul moment, Mutu ma suspecta ca as fi fost omul federatiei. A inceput sa ma testeze sa vada daca intr-adevar luasem cocaina. Cand si-a dat seama ca nu l-am mintit, am reusit sa stabilim o legatura", a spus Kay, el insusi avand in trecut probleme cu alcoolul si cu drogurile. Peter Kay i-a luat apararea romanului la audierea de joia trecuta, l-a ascultat fara sa il judece: "L-am ajutat sa depaseasca starea de imaturitate emotionala in care se afla. Pana acum nu-i spusese nimeni ca are probleme. Nimeni nu-l obligase sa se maturizeze. Nu a avut niciodata un mentor. Eu am fost ca un frate mai mare si a trebuit sa-i arat care este drumul pe care trebuie sa-l urmeze in lumea reala".
IMPRESII DE LA BBC
Mark Pougatch, cel care l-a intervievat pe Adrian Mutu pentru BBC, a povestit intr-un articol din The Times impresiile sale legate de jucatorul roman. "Stilul sau de viata l-a adus in aceasta situatie si din cate mi-am dat seama atunci cand i-am luat interviul, realizeaza si el acest lucru. Castigurile lui se reflecta in imprejurimile din Surrey: o masina neagra sta in fata casei sale, iar cineva a scris «cocaina» in praful adunat pe automobil. Mutu pare in forma, dar se vede ca este deprimat si suparat. Mama lui i-a fost mereu alaturi, oferindu-i sprijin moral. Un tablou cu Muhammad Ali se afla pe hol, iar in sufragerie fotbalistul se cufunda intr-o canapea enorma de piele alba de unde poate urmari, pe un televizor cu ecran de dimensiuni mari, meciurile pe care nu mai are voie sa le joace."

NETOIU O "SCALDA"
Unul dintre parintii spirituali ai fostului jucator de la Chelsea, Gigi Netoiu, a admis ca Mutu se va antrena cu lotul lui Dinamo, dar nu a confirmat un eventual transfer. "Nu sunt sigur daca va veni la Dinamo. Nu vad cum, atata timp cat a inceput pe un drum. Cel putin momentan", a declarat "Comandantul". Precizam ca Netoiu l-a cumparat personal pe Adrian Mutu de la FC Arges, cu 700.000 de dolari, in momentul transferului la Dinamo.
TRATAMENT
Potrivit The Times, Tony Adams doreste sa se implice personal in reabilitarea jucatorului roman. "Candva, in urmatoarele sapte luni de suspendare, Mutu va petrece doua saptamani sub supraveghere la clinica Sporting Chance, in Hampshire. Tony Adams vrea sa-l ajute pentru ca existe multe asemanari intre povestea lui si a lui Mutu. Fotbalistul roman va fi inclus intr-un program care il va face sa devina un adult responsabil si matur. In cea mai mare parte a timpului, el va sta in Italia alaturi de familie, dar va reveni in mod regulat pentru sedinte de terapie in Hampshire", scrie The Times. Tony Adams a investit pana acum peste 500.000 de lire sterline in clinica Sporting Chance.

"Dragoste cu sila nu se poate!"

FARA SUPARARE. Gica Popescu nu-i poarta pica lui Mutu
"Dorim sa va informam pe aceasta cale ca firma «Becali & Popescu football management consulting» nu mai reprezinta interesele jucatorului Adrian Mutu, deoarece contractul existent a expirat, iar jucatorul nu a mai dorit prelungirea lui." Asa suna comunicatul oficial prin care Victor Becali si Gica Popescu anunta despartirea de Adrian Mutu. "Briliantul" nu a dorit sa vorbeasca despre acest subiect. "Nu comentez despartirea de impresarii mei. Am terminat un contract, dar am ramas in relatii amicale", a spus Mutu. Despre aceasta situatie, s-a exprimat Gica Popescu.

Jurnalul National: Ne-ati luat prin surprindere cu acest comunicat prin care anuntati despartirea de Mutu...
Gica Popescu: Da, si noi am fost surprinsi, dar aceasta a fost decizia jucatorului. Dragoste cu sila nu se poate.

Dupa ce l-ati sprijinit in aceasta perioada, de ce nu a mai vrut Mutu sa-l reprezentati?
Asta nu stiu, intrebati-l pe el!

Au existat divergente? Declaratiile domnului Giovanni Becali au avut legatura cu decizia jucatorului?
Numai jucatorul va poate raspunde la aceasta intrebare.

Cand a expirat contractul?
Expirase in urma cu ceva timp. Aseara i-am spus ca ar trebui sa prelungim intelegerea, iar el ne-a anuntat ca nu mai doreste acest lucru. Nu putem decat sa-i respectam decizia. I-am inmanat documentele de la Chelsea, apoi ne-am imbratisat si ne-am luat la revedere. Ne-am despartit, dar ramanem prieteni.
×
Subiecte în articol: sport dinamo mutu popescu Gica Popescu